Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Diplomatia voitti Wienin ydinohjelmaneuvotteluissa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehti kutsui Iranin ydinohjelmasta tehtyä sopimusta diplomatian voitoksi.

"Historiallisesti kiitetty ratkaisu voi purkaa Lähi-idän mahtivaltioihin kuuluvan Iranin ja länsimaiden suhteiden umpisolmun. Parhaimmillaan sopimus saattaa avata tien kansainvälisten suhteiden uudelle, paremmalle luvulle, kuten EU:n ulkoministeri Federica Mogherini luonnehti."

"Sopimus luo kaivattua uskoa siihen, että vuosikymmeniä jatkuneet jännitteet voidaan purkaa diplomatian keinoin neuvottelupöydässä."

"Toivon pilkahdukset ovat tervetulleita hyytävien kansainvälisten suhteiden leimaamassa maailmassa."

Etelä-Saimaa kommentoi kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) ehdotusta, jonka mukaan Suomi voisi ostaa vankilapalveluja Virosta.

"Ajatus perustunee käsitykseen, että siellä tämänkin alan hintataso on alhaisempi. Kovia rikollisia olisi varaa istuttaa pidempään ja ehkä tylymmissä oloissa."

"Jos ideaan tartuttaisiin, voisi hirtehisesti tähyillä itäisemmillekin markkinoille. Venäjällä kustannustaso on vielä alhaisempi ja vankilat karumpia. Suomalaisia on uhattu Siperialla ennenkin."

"Suomalaiseen oikeusvaltioon konnien rahtaaminen horisontin takaisille 'pirunsaarille' ei kuitenkaan sovi – eikä EU-sopimuksiin vankien kohtelusta. Tuskin Virossakaan on intoa tarjota palveluja."

"Rikoksen tekijälle pitää langettaa riittävä vastuu lain rikkomisesta myös siksi, että syntyy uusia rikoksia ehkäisevä esimerkki. Uhrin pitää saada korvaus vahingosta ja yhteisön osoitus siitä, että oikeudenmukaisuus on kunniassa."

"Rangaistusten pitää kuitenkin myös vastenmielisimmissä ja toivottomimmissa tapauksissa sisältää tavoite tuomitun paluusta kunnolliseen elämään. Kovan linjan tehon rajallisuudesta löytyy esimerkkejä maailmalta."

Keskisuomalainen toteaa sairaanhoitopiirien olevan pettyneitä valtion linjaan, joka suosii Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä (Hus).

"Valtio tukee Husin lastensairaalan rakentamista 25 prosentin osuudella. Maan muut yliopistolliset sairaalat tai keskussairaalat eivät saa näin suurta valtion tukea. Alueiden kunnat ja veronmaksajat joutuvat maksamaan lastensairaalat omista rahoistaan."

"Husin tuki jatkaa valtion monissa hankkeissa toteuttamaa linjaa, jossa Helsinkiin rakennettava kohde saa suuremman valtionavun kuin muualle nouseva kohde. Käänteinen aluepolitiikka on yllättävän suurta. Se lienee valtion rahoittamissa rakennushankkeissa jo suurempaa kuin oikea aluepolitiikka."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat