Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilmastonmuutos jakaa yritykset voittajiin ja häviäjiin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Karjalaisen mukaan ilmastonmuutos jakaa yritykset voittajiin ja häviäjiin.

"Nopeat reagoijat, ennakkoluulottomat tekniset kehittäjät, osaavat markkinoijat ja positiivisella tavalla röyhkeät myyjät varmistavat sen, että yritys ei jää kansainvälisillä markkinoilla jalkoihin."

"Vanhaan tukeutuvat hidastelijat joutuvat jatkamaan entisellään tai kuihtumaan pois. Niille ilmastonmuutos on menetetty mahdollisuus."

"Bisneksenä tuskin voi kuvitella energiatuotannon ohella toista teollisuudenalaa, joka olisi yhtä paljon maailman jokaiseen kolkkaan yltävä kuin on hyötyjen hakeminen ja haittojen minimoiminen ilmastonmuutoksesta."

"Suomella on aidosti eväitä nousta maailmassa kokoaan suuremmaksi ilmastobisneksen toimijaksi. Insinööriosaamista meiltä löytyy niin automatiikasta, rakentamisesta, energia-alalta kuin tiedonsiirtoon liittyvästä teknologiastakin. Tarvitaan enää markkinoijia ja myyjiä – ja ehkä hieman tukeakin."

Iltalehden mielestä Suomen ei kannata suhtautua ylimielisesti Kreikan tukemiseen.

"Suomen kannattaisi välttää tilanteita, joissa se ajaa itsensä paitsioon, varsinkin kun Suomen talous on nyt euroalueen heikoimmassa kastissa yhdessä Kyproksen kanssa."

"Jos Kreikan julkisesta taloudesta jätetään pois korkomenot, maalla on nyt parempi julkisen talouden tasapaino kuin Suomella, sillä Kreikka on jo tehnyt sellaisia julkisen talouden uudistuksia, jotka Suomessa ovat vielä edessä."

"Suomi voi olla nopeasti siinä tilanteessa, että tarvitsemme muilta EU-mailta ymmärrystä, ja sitä voi olla vaikea saada, jos käyttäytyy koppavasti."

Kaleva arvioi, että Iranin ydinohjelmasta saavutettu sovinto avaa ovia uudenlaiselle kanssakäymiselle Lähi-idässä.

"Ydinsopuun pääsy on tärkeä sulka Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman hattuun. Hänen saavutuksensa kansainvälisessä politiikassa ovat olleet varsin vaatimattomia. Tosin nyt presidenttikautensa loppusuoralla Obama on onnistunut avaamaan kaksi miltei ikuisuusongelmaksi muodostunutta kansainvälistä kriisiä: solmimaan suhteet Kuubaan ja sopimaan Iranin ydinohjelmasta."

"Lähi-idän rauhan kannalta sopimus avaa uusia mahdollisuuksia, joskin saattaa myös lisätä jännitteitä. Lähi-idän poliittiset asetelmat ovat niin sekavat, että niiden kehitystä on vaikea ennakoida. Paljon riippuu Israelista ja siitä, miten Yhdysvallat saa tämän läheisimmän liittolaisensa vakuuttumaan toimiensa viisaudesta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat