Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TEM teki ainoan oikean arvion

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen viime tingassa löydetty yllätysosakas Migrit Solarna Energija ei työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tekemien ja teettämien selvitysten mukaan täytä rakennusluvalle asetettuja ehtoja omistuksen kotimaisuudesta.

TEM teki Migritistä oikean arvion, kun siitä, keillä on todellinen määräysvalta yhtiössä, ei saatu riittävää varmuutta.

Koko hankkeelle Migrit-juonne jättää tympeän sivumaun. Muutoinkin dramaattista kokonaisuutta kuorruttaa nyt myös käänne venäläisestä peiteyhtiöstä.

Fennovoima-hanke ei silti vielä kaatunut. Ratkaisijan roolissa on Fortum. Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) ei peittele sitä, että tahtoo Fortumin mukaan. Fortumin osakkuus taas on ehdollista vesivoimakaupoille Gazpromin kanssa.

Se, kuinka kauan Fortumilla ja Fennovoimalla on vielä aikaa kuroa rakennusluvalle asetettu kotimaisen omistuksen ehto täyteen, on kiinni Rehnistä. TEM on kysynyt myös oikeuskanslerinviraston kantaa. Sen mukaan Fortum voi hypätä mukaan siihen saakka, kunnes rakennuslupa menee valtioneuvoston käsittelyyn.

Periaatteessa seuraava täysistunto olisi 6. elokuuta. Aikaa ratkaisulle rakennusluvasta on kuitenkin juuri niin kauan kuin harkinta yhteiskunnan kokonaisedusta vaatii. Rajansa silti kaikelle. Se on jo selvää, että luvan ehdoista ei jousteta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat