Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailu lisää asiakaspalvelua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Harvakseltaan linja-autolla matkustava saattaa näinä päivinä hämmästellä, kuinka monitaitoisia ja palvelualttiita kuljettajista on tullut. Hiljaisten ratinkääntäjien tilalla on kyytiläisten matkustusmukavuudesta ja jatkoyhteyksistä huolehtivia ammattilaisia, joilta luonnistuvat englanninkieliset selostuksetkin. Kuljettaja hoitaa rahastuksen, huolehtii matkatavaroista ja myy virvokkeita.

Yksittäiset havainnot eivät kerro koko totuutta ammattikunnasta, mutta ne kielivät, että kilpailu asiakkaista kiristyy.

Taustalla ovat vaiheittain voimaan tulevat joukkoliikenteen säätelyn muutokset, jotka eriyttävät markkinaehtoisen ja tuetun ostoliikenteen. Myös halpabussiyhtiöiden tulo on lisännyt kilpailua.

Kuluttajille kilpailu on näkynyt tuntuvana vaihteluna hinnoittelussa, joka perustuu yhä enemmän kysyntään. Bussilippujen hintojen lasku on vaikuttanut myös VR:n junaliikenteen lipunhintoihin.

Etenkin iäkkäämpiä matkantekijöitä saattaa myös hämätä lentoliikenteestä tutuksi tullut hintapoukkoilu, jossa haitari on leveä. Mikkelistä Helsinkiin voi päästä jopa eurolla – tai sitten matkasta joutuu maksamaan 50 euroa.

Kaikilla ei ole kykyä tai halua etsiä netistä halvinta tarjousta. Vanhan systeemin tasainen hinnoittelu kelpaisi, kunhan palvelu pelaisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat