Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Expressiä pitää vielä odottaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vastikään avattu kehärata on Helsingin Sanomien testin mukaan hitain vaihtoehto Helsinki-Vantaan lentokentälle matkustamiseen, kun vertailussa mukana ovat juna, taksi ja Finnairin bussi.

Taksilla kokonaismatka-aika Helsingin keskustasta kakkosterminaalin pääportaisiin oli 27 minuuttia, junalla 46 minuuttia. Itse junamatka kestää puolisen tuntia, mutta junamatkustajan aikaa tärvääntyy nyt siihen, että hän päätyy lentokentällä puolivalmiille asemalle. Asemalta kestää vielä lähes viisitoista minuuttia päästä perille terminaaliin.

Harmi, että liikennöinti kehäradalla jouduttiin aloittamaan, vaikka lentokentän kulkureitit ovat keskeneräisiä. Tilanne paranee lokakuussa, kun juna-asemalta aukeaa maanalainen yhteys lentokentän kahden terminaalin yhdyskäytävään.

Kehärata ei ole samanlainen nopea junayhteys lentokentälle kuin esimerkiksi Tukholman Arlanda Express, mutta toisaalta aikuisen menolippu Tukholman keskustasta Arlandaan maksaa pikayhteydellä 260 kruunua eli noin 28 euroa. Kehäradalla lipun saa viidellä eurolla.

Raideliikenteen kehittäminen jatkuu, ja suora yhteys Helsinki-Vantaalle kuuluu lähitulevaisuuden suunnitelmiin. Silloin matka-aika olisi enää viisitoista minuuttia, mikä on kansainvälisesti vähän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat