Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syksyllä puolueiden kannatusluvut muuttuvat

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat kirjoittaa, että perjantainen puoluekannatuskysely kertoi keskustan porskuttavan puolueista edelleen edellä muita.

"Samalla perussuomalaisten, kokoomuksen ja Sdp:n kannatus on laskenut. Selitystä ilmiölle on vaikea löytää. Hallitus on keskittynyt nimittämisensä jälkeen enimmäkseen Kreikan kriisin ratkomiseen ja Fennovoiman ydinvoimalahankkeen kummallisten vaiheiden selvittämiseen. On toki hyvinkin mahdollista, että ankara hallitusohjelma oli kriisitietoisille äänestäjille mieleen."

"On kuitenkin helpompi tykätä puheista kuin teoista, jotka vielä iskevät tavallisten kansalaisten arkeen kuin miljoona volttia. Kovia iskuja on luvassa syksyn budjettiriihestä lähtien. Silloin luvut muuttuvat. Ennen sitä on kiintoisaa nähdä, mitä gallupkansa sanoo perussuomalaisten omaksumasta Kreikka-politiikasta."

Keskisuomalainen kirjoittaa, että Jutta Urpilaisen nousu takaisin puolueen johtoon voisi palauttaa äänestäjien uskon Sdp:hen yleispuolueena ja mahdollisena hallituspuolueena.

"Puolue ei linjaudu työntekijöiden ääneksi, ei toimihenkilöiden kodiksi eikä nuorison odotusten toteuttajaksi. Sdp on sekalainen kokoelma tyhjiä lauseita. Sdp:llä voi olla edessä vuosia jatkuva nuutumiskierre, jos puolue ei löydä uutta ryhtiä."

"Antti Rinteellä ei ole nyt aitoja haastajia ja uskottavia vaihtoehtoja. Vantaalainen Antti Lindtman, 32, on puolueen varapuheenjohtaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Vantaalainen Lindtman on kuitenkin jäänyt etäiseksi ja broileripoliitikon oloiseksi. Kansanedustaja Timo Harakka on myös esiintynyt vaihtoehtona, mutta hänen on vaikea saada todellista poliittista uskottavuutta."

Ilkka huomauttaa, että Sdp:n kannatus on jumittunut alle viidentoista prosentin (HS-gallup 17. 7.).

"Puolueen ero kolmeen hallituspuolueeseen ei näytä kuroutuvan umpeen, vaikka oppositiossa siihen pitäisi olla kaikki mahdollisuudet."

"Leikkimielinen visiointi Suomi-Areenan keskustelussa osoitti, että arvojaan puolueen ei tarvitse vaihtaa."

"Tasa-arvo, solidaarisuus, kansainvälisyys ja oikeudenmukaisuus ovat periaatteita, joiden varaan puolueohjelman voi rakentaa jatkuvien muutosten yhteiskunnassa. Sisäisillä ristiriidoilla ei alamäkeä enää selitetä. Onko käymässä niin, että Sdp:n arvot toteutuvat terävämmin muiden puolueiden toiminnassa? Vihreät ja vasemmistoliitto ovat viemässä demareilta huomion ja äänestäjät myös oppositiossa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat