Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nollatuntisopimuksia halutaan kohtuullistaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kouvolan Sanomat kirjoittaa, että suhtautuminen nollatuntisopimuksiin vaihtelee näkökulman tai sopijaosapuolen mukaan.

"Kansalaisaloite nollatuntisopimusten kieltämiseksi keräsi yli tarvittavan määrän allekirjoituksia ja pääsee eduskunnan käsiteltäväksi."

"Näkökulmasta tai sopijapuolesta riippuen nollasopimukset ovat kaivattua paikallista sopimista ja työelämän joustoa, joka luo kilpailukykyä, tai lainsäädännön puutteen mahdollistamaa heikossa neuvotteluasemassa olevien ihmisten riistoa."

"Vaikka kansalaisaloite on nimetty kielloksi, se tavoittelee pikemminkin kannatettavaa kohtuutta. Ehdotuksen mukaiset säädökset tuskin jäykistäisivät liikaa Suomen työelämää."

"Kansalaisaloitteelle on kannatusta oppositiossa olevassa vasemmistossa, mutta hallitus on ohjelmassaan painottanut pikemminkin työn tekemisen ja teettämisen esteiden poistamista entisestään. Kohtuullistamistavoite saattaa siis hyytyä eduskunnan mappeihin."

Turun Sanomien mukaan sateinen kesä on korostanut tarvetta huolehtia peltojen kunnosta.

"Pro Agrian katsauksessa todettiin roudattoman talven aiheuttaneen ongelmia savimaiden rakenteeseen ja hidastaneen peltojen kuivumista. 'Tällaisena keväänä korostuu maan rakenteesta ja ojituksen toimivuudesta huolehtimisen tärkeys', katsauksessa muistutettiin."

"Valitettavasti näitä seikkoja laiminlyödään yleisesti. Tämä johtuu osaksi siitä, että vuokrapeltojen kunnosta ei piitata. Mutta ojituksia kaihdetaan liikaa omillakin pelloilla."

"Peltojen märkyyden kesto on heikentynyt suorakylvön yleistyessä. Suorakylvö soveltuu tiivistyneille maille huonosti, ja sellaisia maita on raskasta kalustoa käyttävillä maatiloilla paljon. Suorakylvöön on kuitenkin siirrytty tuntuvien kustannussäästöjen takia."

Keskisuomalainen on huolissaan mehiläiskadon vaikutuksesta maailman ruokahuoltoon.

"Ihmiskunnalle mehiläiset ja muut pölyttäjät ovat elintärkeitä ravinnon tuotannossa. Kolmasosa maailman ruuasta saadaan hyönteisten pölyttämistä kasveista. Pölyttäjiä ovat myös ampiaiset ja kimalaiset, mutta mehiläisten osuus on suurin."

"Mehiläisten joukkokuolemista on raportoitu ympäri maailmaa."

"Mehiläiskadon taustalla on niin suuria taloudellisia intressejä, että kiistattoman syyn nimeäminen on vaikeaa. Olivatpa mehiläiskadon syyt mitkä tahansa, ongelma on todellinen ja vakava."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat