Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoitoa ilman kokonaiskuvaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sitra on tehnyt tärkeää työtä katsoessaan eri tutkimushankkeissaan suurennuslasilla sosiaali- ja terveyspalveluiden nykyistä käyttöä ja niiden käytännön yhteensovitusta.

Tuore selvitys sydämen vajaatoimintapotilaiden nykyisestä hoidosta kertoo, että hoitoketju on liian sirpaleinen. Ketjun toimijoilla ei ole kunnollista kokonaiskuvaa potilaan hoidosta eikä hoidon aikana syntyvistä kustannuksista.

Sydämen vajaatoimintapotilaat joutuvat tyypillisesti käymään useilla eri asiantuntijoilla. Jokainen asiantuntija tekee osuutensa niin hyvin kuin osaa, mutta ei välttämättä tiedä, mitä hoitoketjun toisessa osassa on tehty.

Tampereella toteutettu tutkimus kertoi myös, että kustannuksia tulee erityisesti uusiutuvasta ja suunnittelemattomasta hoidontarpeesta, kun potilaat eivät tiedä, mikä olisi paras paikka ottaa yhteyttä ongelmien ilmaantuessa.

Jonkinlainen yllätys oli myös se, että kalliina pidetty erikoissairaanhoito ei ainakaan sydämen vajaatoimintapotilaiden hoidossa vie suurinta osaa hoitoketjun kustannuksista. Kustannukset tulevat päällekkäisyydestä ja hoitoketjun yhteistyön puutteista.

Vaikka tutkimuksessa oli kyse vain yhdestä potilasryhmästä, tuloksella on laajemminkin merkitystä sote-palveluiden uudistusta suunniteltaessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat