Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaisuuden syihin puuttuminen vie aikaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva toteaa, että Suomen on kannettava vastuuta maailman pakolaisista.

"Näiltä leveysasteilta on yksinkertaista vaatia ongelmaa hoidettavaksi siellä, missä se on syntynyt. Se on helpommin sanottu kuin tehty niin kauan kuin on sotia, valtataisteluita ja nälkää."

"Toisin kuin Suomessa käytävästä keskustelusta saattaisi luulla, suurinta kuormaa pakolaisista emme kanna me, vaan niin sanonut kolmannet, taloudellisesti heikossa asemassa olevat maat."

"Euroopan pakolaiskriisin taustalla on pitkälti Lähi-idän epävakaus, etenkin Syyrian sota, sekä Afrikan levottomuudet ja Afganistania vuosikymmenet kurjistanut sotiminen. Asukaslukuun suhteutettuna Syyrian sotaa paenneita on joutunut vastaanottamaan eniten Jordania, määrällisesti Turkki. Turvapaikanhakijoista puhuttaessa Suomessa käännetään keskustelu herkästi rajavalvontaan ja maahanmuuttoon mahdollisesti liittyvän rikollisuuden torjuntaan. Tämä on pään panemista pensaaseen."

"Vaikka ihmiskuljetuksiin liittyy rikollisuutta, jota on torjuttava, perimmäiset syyt piilevät muualla. Lyhyellä aikavälillä inhimillinen velvollisuus on yrittää auttaa hätään joutuneita ihmisiä."

"Pakolaisuuden perussyiden ratkaisu on niin iso kysymys, että siihen voidaan puuttua vain kansainvälisen yhteisön ponnistuksin, ja se vie aikaa."

Pohjalaisen mukaan kotimaassa matkustaminen on nyt kannattavaa. Erityisen hyvänä lehti pitää sitä, että myös VR on lähtenyt mukaan "hintatalkoisiin".

"VR:n on ollut pakko päivittää hintapolitiikkaansa, sillä se menetti järjettömällä taktiikallaan viime vuonna yli puoli miljoonaa kaukoliikenteen matkaa."

"Hurjalla tarjouskampanjallaan VR yrittää nyt parhaansa mukaan palauttaa kuluttajien luottamuksen."

"Opiskelijat ovat silti edelleen lapsipuolen asemassa. VR kohtelee edelleen luokattomasti näitä matkojensa tukipilareita, sillä tarjousvuorot eivät vahingossakaan koske ruuhka-ajan kyytejä."

Iltalehti kommentoi urheilussa viime aikoina esille tulleita korruptio- ja vilppiepäilyjä.

"On paljon tekemistä, jos jalkapalloilu ja urheilu ylipäätään halutaan pitää puhtaina. Maailmanlaajuisesti niin Fifa kuin Kansainvälinen olympiakomitea ovat kriisissä."

"Seuraavat jalkapalloilun MM-kisat on myönnetty 2018 Venäjälle ja 2022 Qatarille. KOK valikoi talvikisojen 2022 pitopaikkaa vain kahden hakijan joukosta."

"Hakijoiksi ilmoittautuu enää vain maita, joilla on syynsä kiillottaa kilpeään muun maailman silmissä, syvät perinteet korruptiosta tai syvät taskut. Tai sekä että."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat