Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei oota itsensä työllistäjille

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Juhannuksen alla hyväksytty tämän vuoden toinen lisäbudjetti ei tuonut lisämäärärahoja työllistämiseen. Hallitus ohjasi lisäbudjetin kautta rahaa muun muassa kaivosyhtiö Talvivaaran tilanteen hoitamiseen, kun kaivostoiminnalle ei ole löytynyt jatkajaa.

Määrärahojen puute näkyy nyt, kun aloittaville yrittäjille tarkoitetut starttirahat ovat lopussa joka puolella Suomea (HS 23. 7.). Tilanne häämötti horisontissa jo alkukesästä, joten hallitus olisi halutessaan voinut varautua asiaan.

Nyt tarkoituksena on laatia heti alkusyksystä kolmas lisäbudjetti, joka on työllisyyskeskeinen myös Microsoftin irtisanomisten jälkihoidon takia. Valtion vastaantulo on välttämätöntä suurissa kertairtisanomisissa, mutta myös tasaisesti heikkenevää kokonaistilannetta pitäisi hoitaa samanlaisella tarmolla.Starttirahapäätöksiä on ehditty tehdä tänä vuonna noin 9 000. Itsensä työllistäminen yritystoiminnalla siis kiinnostaa, mutta monet tietävät, että vastaperustetun yrityksen alkutaival voi olla vaikea ja oma toimeentulo saattaa jäädä laihaksi. Starttiraha, joka on käytännössä yrittäjän harkinnanvarainen toimeentulotuki, on lievittänyt pelkoja.

Työllisyystilanteen heikentyessä on hyvä myös selvittää, voisiko työttömyysturvaa käyttää starttirahana yrityksen alkuvaiheessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat