Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki muutti linjaansa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turkki muutti tällä viikolla selvästi suhtautumistaan taisteluun äärijärjestö Isisiä vastaan. Aikaisin perjantaina Turkin hävittäjät pommittivat ensimmäistä kertaa Isisin asemia Pohjois-Syyriassa. Vain vähän sitä ennen tuli julki tieto, että Turkki sallii Yhdysvaltojen käyttää Turkin-tukikohtaansa pommituslennoilla Isisiä vastaan.

Suunnanmuutoksen taustalla ovat tämän viikon tapahtumat. Maanantaina Syyrian rajan tuntumassa sijaitsevassa Suruçissa tehdyssä itsemurhaiskussa kuoli 32 ihmistä ja loukkaantui yli 100. Iskun teki todennäköisesti Isis. Seuraavina päivinä rajaseudulla surmattiin poliiseja. Torstaina yksi turkkilaissotilas kuoli ja kaksi haavoittui, kun Isis tulitti rajan yli.

Syyrian sodan voi siis sanoa levinneen Turkkiin. Tosin Turkissa on jo kaksi miljoonaa syyrialaispakolaista ja se on läntisten jihadistien pääreitti Isisin alueille, joten täysin ulkopuolinen se ei ole ollut.

Turkki on halunnut, että Syyriassa tuettaisiin vahvemmin presidentti Bashar al-Assadia vastaan taistelevia kuin Isisin vastustajia. Isisin-vastaisessa sodassa eturintamassa ovat kurdijoukot. Niiden vahvistuminen on huolestuttanut Turkkia, mitä on pidetty sen linjan pääsyynä.

Linjanmuutos vaikuttaa myös Turkissa parhaillaan käytäviin hallitusneuvotteluihin. Toivottavasti myönteisesti, sillä uusia vaaleja Turkki ei nyt tarvitse.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat