Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen on kannettava osansa taakasta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kouvolan Sanomien mukaan tie turvapaikkaan on yhä tylympi.

"EU-maiden sisäministerit pääsivät alkuviikosta pitkän kiistelyn ja pallottelun jälkeen sopuun 40 000:n Välimeren yli tulleen turvapaikanhakijan jakamisesta jäsenmaiden kesken kahden seuraavan vuoden aikana."

"EU:n puheenjohtajamaan Luxemburgin ulkoministeri Jean Asselborn kuvasi joidenkin maiden hyväksymiä osuuksia 'jopa noloiksi'. Suomi – 792 vastaanotettavaa – lienee siinä joukossa."

"Suomen hallitus piti tiukan linjansa, jolla toki on äänekästä kannatusta kansalaismielipiteessä. Keskustelupalstoilla toistuvat vaatimukset 'ongelmien ratkaisemisesta syntysijoillaan' ja tiukemmasta rajojen sulkemisesta. Kriitikoilta vain jää esittämättä, kuinka pakolaisongelma ehkäistäisiin esimerkiksi Syyriassa tai Eritreassa. Siellähän sen syntypaikka on, ei Välimerellä."

"Euroopan etelärannalle tulee 200 000 uutta pakolaista vuodessa. Siltä osin kuin taakkaa ei jaeta, se jakautuu hallitsemattomasti. Suomeen odotetaankin turvapaikanhakijoita tänä vuonna kaksi kertaa niin paljon kuin viime vuonna. Uusia vastaanottokeskuksia valmistellaan salamyhkäisesti. Sekin on noloa – mutta järkevää, jotta asioita saadaan edistettyä ennen kuin kohtuuton kritiikki taas ryöpsähtää."

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että perussuomalaiset vastusti päätöstä turvapaikanhakijoiden siirrosta.

"Ulkoministeri Timo Soini (ps) vetoaa Dublin-asetukseen, jonka mukaan turvapaikanhakijoiden hakemukset on käsiteltävä tulomaassa. Selväksi on kuitenkin tullut, etteivät Italian ja Kreikan viranomaiset suoriudu urakasta."

"Dublin-asetusta tehtäessä ei osattu kuvitella nykyisen kaltaista tilannetta."

"Dublin-asetuksen lisäksi EU-maiden suhteita määrittelee keskinäinen solidaarisuusvelvoite. Joitakin taakkoja on pakko jakaa. Osallistuminen auttamiseen edistää mahdollisuutta saada itse apua, jos tarvetta joskus ilmenee."

Ilkka huomauttaa, että presidentti Sauli Niinistön soitto Ylen Luontoiltaan on saanut yhtä suuren huomion kuin hänen puhelunsa Vladimir Putinille.

"Vaikka elämme tasavallassa, on valtionpäämies istutettu jalustalle. Osallistuminen ilman poikkeusjärjestelyjä interaktiiviseen ohjelmaan ja kyselyt siankärsämöstä ja palsternakasta nousevat kansanomaisuudessaan uutisiksi."

"Joka on silmäillyt presidentin Facebook-päivityksiä, huomaa hänen kiinnostuksensa luontoon olevan maamme keski-ikäisten miesten keskitason yläpuolella."

"Presidentin puhelu taisi tuoda radio-ohjelmalle lisää kuuntelijoita."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat