Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihaton lihapulla ja kymmenen muuta kieroutta

Pääkirjoitus
 
Ari Kinnari Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n kuvasta ja designista vastaava toimituspäällikkö.

Helsingin Sanomat (Talous 21. 7.) paljasti tällä viikolla, ettei eineslihapullissa ole välttämättä lihaa juuri lainkaan. Eräässä myydyimmistä tuotteista on alle kymmenen prosenttia lihaa. Voiko sitä enää lihapullaksi kutsuakaan?

Harhaanjohtavat nimitykset ovat valitettavasti arkea muuallakin kuin elintarviketeollisuudessa.

1. Suojatie. Hölmömpi voisi luulla, että suojatiellä saapastelee turvassa. Todellisuudessa liikenteestä ei juuri vaarallisempaa paikkaa löydy. Suomen suojateillä kuolee vuosittain yli kymmenen ja loukkaantuu yli 230 henkilöä. Liikennevalojen ääniopaste näkövammaisille noudatteleekin sydänsähkökäyrää – ennen ylitystä piippaa rauhallisesti, mutta vihreillä sykeääni enteilee hengenlähtöä.

2. Äitiysloma. Kyllä äitien kelpaa, kun he saavat jäädä lomalle vauvan kanssa. Siinä sitä ehtii harrastaa ja rentoutua.

3. Keskustelupalsta. Jos kaipaat kunnon debattia, suuntaa verkon keskustelupalstoille. Silloin tällöin kolmaskin kommentti on vielä asiallinen.

4. Kesäsää. Mielikuvissa ja ulkomailla kesä merkitsee aurinkoa ja lämpöä. Suomessa on toisin. Kesä on täällä muutaman päivän pituinen vähemmän kolea jakso kevään ja syksyn välissä.

5. Täyshuolto. Kun auton jättää täyshuoltoon, luulisi menopelin joka kohdan tulevan kuntoon. Kummasti vain jotain jää aina tekemättä, ja vain hinta ylittää odotukset.

6. Junaverkko. Kun Pasilassa klikkaa otsikkoa, niin juttu aukeaa jo Toijalassa. Lentokoneiden ja bussien ilmaisverkot toimivat yhtä näppärästi.

7. Koroton maksuaika. "Osta hyvä sohva, saat kokonaisen vuoden korotonta maksuaikaa." Ei tule korkoja ei, mutta käsittelykuluja napsahtaa kymppi joka kuukausi.

8. Kehityskeskustelu. Luonteva ja vaivaton tapa parantaa suoritustaan työntekijänä tai esimiehenä. Pahimmassa tapauksessa kukaan ei kehity eikä manööveri täytä keskustelun tunnusmerkkejä.

9. Ihmedieetti. Ai ihanaa, kilot pois nopeasti, vähällä vaivalla. Ainut ihme on, että joku vielä uskoo dieettien tehoon.

10. Vaalilupaus. Verot alas, töitä kaikille, viina halvemmaksi, agility olympialajiksi. . . Vaalilupauksissa on vielä vähemmän lupausta kuin eineslihapullissa lihaa.

Ari Kinnari ari.kinnari@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n kuvasta ja designista vastaava toimituspäällikkö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat