Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoitotahdon voi nyt tallettaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kelan ylläpitämä Omakanta-verkkopalvelu on jo monille tuttu sähköisistä resepteistä. Mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten takaa löytyvällä palvelulla on jo yli miljoona käyttäjää.

Kesäkuusta lähtien ihmiset ovat voineet kirjata ja tallettaa hoito- ja elinluovutustahtonsa sähköisessä palvelussa.

Hoitotahto kannattaa tallettaa. Sillä voi kertoa toiveistaan sellaista tilannetta varten, jossa ei enää itse pysty ilmaisemaan niitä. Hoitotahdon sisällön voi kirjoittaa vapaasti, mutta sen tekemiseen voi kysyä neuvoja terveydenhuollon ammattilaisilta. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran nettisivuilta löytyy vinkkejä hoitotahdon laadintaan.

Hoitotahto vähentää omaisten epätietoisuutta ja helpottaa lääkärien työtä.

Toistaiseksi ihmisten pitää vielä kuitenkin tulostaa hoitotahto ja toimittaa paperi terveydenhuoltoon. Kyseessä on siirtymävaihe. Osa hoitotahdoista tulee näkymään potilastietojärjestelmissä jo tämän syksyn aikana. Tavoitteena on, että loputkin näkyisivät sähköisesti terveydenhuollossa vuoden 2016 aikana.

Myös halukkuudestaan elinluovutukseen voi ilmoittaa Omakanta-palvelussa. Suomessa noin 400 ihmistä odottaa elinsiirtoa. Elinsiirtojonossa olevia ihmisiä kuolee joka vuosi, koska sopivaa siirrännäistä ei saada ajoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat