Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väyrynen härnää omaa puoluettaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat: "Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk) alulle panema kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen jäsenyydestä euroalueessa on pikavauhtia kerännyt yli 30 000 allekirjoitusta."

"Ei ole syytä epäillä, ettei aloitteen eduskuntakäsittelyyn velvoittava 50 000 allekirjoituksen raja menisi rikki."

"Silloin eduskunta joutuu käsittelemään kysymystä, alistaako se kansanäänestykseen asian, jonka eduskunta aikoinaan ratkaisi itse. Ei tunnu todennäköiseltä, että eduskunta alkaisi taannehtivasti epäillä omaa pätevyyttään."

"Suomi liittyi euroalueeseen, kun eduskunta hyväksyi Paavo Lipposen (sd) hallituksen tiedonannon asiasta. Keskusta oli euroa vastaan, koska se oli silloin oppositiossa, mutta sen jälkeen puolueen linja on muuttunut. Nyt puolue tukee yhteisvaluuttaa."

"Euron nauttimassa keskustatuessa on kuitenkin kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen mentävä reikä. Väyrynen ei kaikille ole merkkimies, mutta markkamies hän on varmasti."Etelä-Suomen Sanomien mukaan keskustelu ruuan hinnasta pulpahtaa esiin vuodesta toiseen, viime viikolla Keskon tuoreen pääjohtaja Matti Helanderin kuvatessa ruokakaupan kilpailua veriseksi.

"Talven alennukset osoittivat, että ruuan hinta voi todellakin liikkua myös alaspäin. Varmaa syytä siihen ei ehkä koskaan löydetä. Halpeneminen voi johtua niin tuottajahintojen putoamisesta, EU:n Venäjän-viennin tyrehtymisestä, kaupan katteiden pienenemisestä kuin kaikesta tästä yhdessä."

"Halpeneminen voi olla myös silmänlumetta. Lopullinen näyttö selviää Tilastokeskuksen avulla vasta myöhemmin."

"Toinen syy vuoden erityisyyteen on Lidlin vaivihkaa ilmoittama jättiuutinen: saksalaisketju aikoo laajentua tosissaan Suomessa. Sen suunnitelmissa on perustaa maahan kymmeniä uusia kauppoja ja laajentaa entisiä myymälöitä."

"Kaikkien ruokakauppiaiden yhteinen kilpailija on kuitenkin heikentynyt ostovoima. Taustalla on vuosia kestänyt työttömyys ja ikärakenne. Ilmiö näkyy jo koko kaupan kasvun taittumisena. Eläköityminen ja yksin asuminen kurittavat ennen kaikkea erikoistavaran kauppaa, mutta ruokamyyntikin saa osansa."

"Nettikaupasta puhutaan paljon, mutta ruokakaupassa sen osuus jää todennäköisesti pieneksi. Suurempi merkitys on läpinäkyvyys ja hintavertailun helpottuminen."

"Kauppiaan etu on kuitenkin houkutella asiakas ovesta sisään. Silloin ostoskärryyn sujahtaa helposti muutakin kuin etukäteen suunnitellut täsmäostokset."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat