Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeri maakunnan mieleen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka: "Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) toiveena on uuden varuskunnan perustaminen paikkaan, jossa siitä on hyötyä maanpuolustustahdolle (HS 25. 7.)."

"Näiden lakeuksien ihmiset osaavat oitis sanoa, että uuden varuskunnan paikka on Etelä-Pohjanmaa. Toipuminen Kauhavan ilmasotakoulun lakkauttamisesta on edennyt kohtalaisesti, mutta on yhä puolitiessä."

"Niinistö ei mielipiteitään pyörittele, vaan sanoo suoraan, että viime vaalikaudella tehtiin vääriä päätöksiä, kun Kauhavan lisäksi Pohjois-Karjalan prikaati lakkautettiin. Kaksi maakuntaa jäi ilman omaa varuskuntaa."

"Lakkautettujen varuskuntien lisäksi Niinistöä tuntuu harmittavan Suomen suostuminen Ottawan sopimukseen maamiinojen kiellosta. Hänen suunnitelmissaan on käynnistää syksyllä selvitys poistettujen miinojen suorituskyvyn korvaamisesta."

"Nykyinen puolustusministeri kouliintui tehtäväänsä viime vaalikaudella puolustusvaliokunnan puheenjohtajana. Hänellä on näkemyksilleen ja suunnitelmilleen vankka pohja. Voisi olla maakunnan onni, ettei Niinistö olisi tehtävässään yhden kauden tähdenlento."

Turun Sanomat kirjoittaa kansalaisaloitteiden huonoista puolista:

"Maaliskuussa käynnistetty nimien keruu niin sanotun aidon avioliiton puolesta saavutti äskettäin 50 000 kannattajan rajan. Näin ollen tämä kansalaisaloite etenee aikanaan eduskuntaan vähintään valiokuntakäsittelyyn."

"Aloitteella pyritään kumoamaan sukupuolineutraali avioliittolaki, jonka eduskunta hyväksyi helmikuussa. Laki on Suomessa ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa, joka on säädetty kansalaisaloitteen pohjalta. Kansalainen, joka ei ole kiihkeästi homoliittoja vastaan, saattaa kummastella, miksi tässä näin on käynyt. Voidaanko lakeja säätää ja kaataa tuosta vaan äänestämällä asiasta oikeusministeriön verkkosivulla."

"Avioliittolain tapauksessa voitaneen luottaa siihen, että eduskunta hylkää uuden kansalaisaloitteen."

"Kansalaisaloite.fi -sivustolla on tälläkin hetkellä tyrkyllä liuta aloitteita, jotka odottavat kannatusta. "Kyyn rauhoittaminen muualla kuin pihapiirissä" on kerännyt kuutisensataa nimeä. Suurmoskeijaa on ilmoittautunut vastustamaan yli 4 000 suomalaista äänioikeutettua. Naakan rauhoituksen lopettamisella on noin 1 200 kannattajaa."

"Eri asia on, voidaanko edellä mainittujen aloitteiden käsittelemistä eduskunnassa luonnehtia kovin kukoistavaksi kansanvallaksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat