Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehityskeskustelut ovat usein liian muodollisia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kansainvälinen konsulttijätti Accenture aikoo luopua vuosittaisista kehityskeskusteluista (HS 23. 7.). Yhtiön toimitusjohtajan Pierre Nantermen mukaan kerran vuodessa käytävässä muodollisessa keskustelussa ei ole mitään järkeä.

Uutisessa on merkille pantavaa se, että suositusta henkilöstön johtamistavasta luopuu nimenomaan konsulttiyhtiö. Koko keskustelumuoto on todennäköisesti jonkin konsulttifirman aikoinaan kehittelemä.

Nykyisessä kiivastahtisessa yrityselämässä keskustelu alaisen kanssa kerran vuodessa on liian hidastempoinen tapa kehittää toimintaa.

Varmasti on yrityksiä, joissa kehityskeskustelut ovat osoittautuneet hyödyllisiksi.

Enimmäkseen yritykset ja työpaikat jakautunevat kuitenkin kahteen ryhmään: niihin, joissa muodollista keskustelutilaisuutta ei edes tarvittaisi, ja niihin, joissa ne käydään vain muodon vuoksi, koska yhtiön johto on päättänyt niin ja koska lomakkeet pitää täyttää.

Yksi ja sama sabluuna ei vain istu kaikille toimialoille ja kaikkiin yrityksiin, vaikka konsultit muuta väittäisivät. On aloja ja ammatteja, joissa numeroilla mitattavien tavoitteiden asettamisessa ei ole tolkun häivää. Tavoitteista tulee silloin väkisin keinotekoisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat