Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Populismista tulee itsestään elitististä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hufvudstadsbladet pohtii eurooppalaisen populismin olemusta. Lehden mukaan EU on sopiva kohde populistien eliitinvastaiselle kamppailulle.

"Kaikkea populismia yhdistää se, että se puhuu kansalle ja hyökkää eliittejä vastaan. Populismi pitäytyy huterassa ideologiassa, joka perustuu yksinkertaistettuihin ratkaisuihin. Se jakaa mielellään yhteiskunnan vastakkaisuuksiin, kuten kansaan ja eliittiin tai syntyperäisiin ja maahanmuuttajiin."

"Populismista tulee huolestuttavaa, kun se lakkaa puhumasta ihmisten samanarvoisuuden puolesta ja liukuu toisenlaiseen elitismiin, jossa on enemmän ja vähemmän arvokkaita ihmisiä."

Iltalehti vaatii, että perussuomalaisten puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin olisi viimein vedettävä rajat puolueensa jäsenten purkauksille.

"Soini joutui Olli Immosen (ps) kansalliskiihkoisen purkauksen takia jälleen ahtaalle. Ainakin aluksi hän piiloutui henkiseen perunakellariin samoin kuin äskeisessä Kreikka-ratkaisussa."

"Perussuomalaisten retoriikassa on yhteistä takavuosien suomalaisen oikeistoradikalismin kanssa. Tästä Soini voi kysyä aihepiirin johtavalta tutkijalta, filosofian tohtori Jussi Niinistöltä (ps)."

"Perussuomalaisten erään osan näkemyksiä kuvastaa verkkokeskustelu. Sitä leimaavat asiattomuus, alatyyli, uhkailut ja henkilökohtaisuudet. Kirjoitustaidolla ei usein olisi pärjätty kansakoulussa. Ehkä puoluejohdon kannattaisi opastaa, miten saa sanomansa perille."

Kaleva pohtii, onnistuuko Yhdysvaltain presidentti sulkemaan Guantanamon vankilan ennen kautensa päättymistä.

"Vankila on ollut perustamisestaan asti Yhdysvaltain häpeätahra. Vankien oikeudet on evätty, koska he ovat 'laittomia vihollistaistelijoita'. Laittoman taistelijan käsitteellä on pyritty luomaan oikeustila, jossa ei ole välttämätöntä noudattaa lakeja tai sopimuksia."

"Vankila on alusta asti ollut oikeudellinen musta aukko. Vankeja on pidetty liian vaarallisina vapautettaviksi, mutta heitä vastaan ei ole ollut sellaisia todisteita, jotka kestäisivät sotilas- tai siviilioikeudenkäynnissä."

"Virkakautensa ehtoopuolta viettävällä Obamalla alkaa olla viimeiset hetket lunastaa vaalilupauksensa."

"Onnistuminen toisi tärkeän poliittisen voiton viimeaikaisten hyvien saavutusten jatkoksi. Vastikään syntynyt ydinsopu Iranin kanssa ja diplomaattisuhteiden solmiminen Kuubaan käänsivät Obaman vaatimattomana pidetyn poliittisen profiilin nousuun. Epäonnistuminen olisi puolestaan takaisku paitsi presidentin arvovallalle, myös länsimaiselle oikeusjärjestelmälle."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat