Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perustulokokeilussa on monta avointa kysymystä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat neuvoo valmistelemaan perustulokokeilun huolellisesti.

"Koko uudistus vesittyy, jos jäljelle jää kosolti vanhoja tulonsiirron keinoja. Samalla hukataan pyrkimys kannustaa kansalainen työelämään, etenkin pienipalkkaisiin töihin."

"Kuitenkin esimerkiksi asuntotuen poistaminen on uskaliasta. Tukea asumiseen saavien kotitalouksien määrä on kasvanut vuodesta 2008 alkaen tuntuvasti ja on jo yli 200 000. Vihreiden ehdottama 560 euron perustulo ei riittäisi monella edes vuokraan."

"Työssäkäyvien näkökulmasta on kiinnostavaa, millaisilla tuloveroasteikoilla heiltä peritään perustuloa takaisin. Väärät asteikot saattavat myös johtaa palkkatyön kaihtamiseen."

"Keskusteluissa perustulon kokeilusta on suurimmaksi puheenaiheeksi noussut, onko kokeilu perustuslain vastainen. Yhdenvertaisuuden periaatetta rikotaan, kun rahaa annetaan toisille kansalaisille eri perusteiden mukaan kuin toisille."

"Periaatteesta voidaan poiketa, jos kokeilusta saadaan yhteiskunnan kannalta arvokasta tietoa. Kokeilun valmistelussa tämäkin kysymys olisi jotenkin ratkaistava."

Kaleva kommentoi Turkin iskuja Syyrian puolella sijaitseviin Isisin tukikohtiin.

"Turkki on sallinut radikaalien islamistiryhmien toiminnan alueellaan. Tämän se on katsonut auttavan Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinnon kukistamista."

"Turkki on kuitenkin aktivoitunut ja iskenyt Syyrian puolella sijaitseviin Isisin tukikohtiin. Isis-iskut nähdään kuitenkin verhona. Erdoganin hallinnon maalitauluna ovat tosiasiassa kurdit."

"Turkki on käynyt 1980-luvulta asti ajoittain veriseksi äitynyttä sotaa autonomian puolesta kamppailevia kurdeja vastaan. Tällä vuosikymmenellä on käynnistelty rauhanneuvotteluja, mutta ne eivät ole johtaneet tuloksiin. Kurdialueiden pommitukset uhkaavat romuttaa vähäisetkin toiveet rauhasta."

Kouvolan Sanomat toteaa, että ay-liike kaipaa vauhtia uudistumiseensa.

"Ammattiliittoja vaivaa jäsenkato ja huono maine. Ei-liikkeen sanotaan jääneen ajasta jälkeen, saavutettujen etujen puolustamisen poteroihin. Toisaalta sitä juuri arvostetaankin."

"Ammattiyhdistysliike ei ole kyennyt uudistumaan niin kuin sille itselleen ja sen jäsenille olisi ollut hyväksi. Työelämän rakenteet sekä ihmisten työt ovat muuttuneet radikaalisti."

"Ay-liikkeen toimintatapojen ja organisaation päivittäminen on edennyt siihen nähden toivottoman hitaasti. Tulevaisuus ei parane eikä jäsenpohja vahvistu ilman nopeampaa remonttia."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat