Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän sotilaalliseen aktivoitumiseen on herätty

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka pohtii puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) motiiveja puhua avoimesti Ahvenanmaahan liittyvistä uhkakuvista.

"Kun puolustusministeri sanoo Suomen varautuvan miehittäjiin Ahvenanmaalla, herää kansalaisten mielissä huoli siitä, että ikävyydet ovat jo näköpiirissä. Kun lisäksi etsitään ja löydetään historiallisia ja maantieteellisiä yhtäläisyyksiä Ahvenanmaan ja Krimin välille, on puolustussuunnitelmien hyvä olla jo valmiina."

"Niinistön avoimuus uhkien kertomisessa poikkeaa monien hänen edeltäjiensä toimintatavoista. Muun muassa edellisen hallituksen puolustusministeri Carl Haglund (r) pitää julkista keskustelua puolustussuunnitelmista epätavallisena. Ulostuloihin täytyy olla jokin poliittinen syy."

"Ei olisi aivan tavatonta, että huomio käännetään Ahvenanmaahan vielä suurempien sisäpoliittisten haasteiden takia."

"Niinistöllä on myös poikkeuksellisen vankka osaaminen oman vastuualueensa asioissa. Hänen kommenttinsa ovat välitöntä ja hyväksyttävää reagointia Venäjän sotilaalliseen aktivoitumiseen."

"Rajojen tuntumassa olevien varuskuntien vahvistaminen tai lännestä tullut tieto Ahvenanmaan valtausharjoituksista on rekisteröity ja otettu huomioon."

Kalevan mukaan YK:n johtaman tutkijaryhmän tuore tilasto maailman väestönkasvusta on tyrmäävää luettavaa.

"Jos ennuste pitää paikkansa, maailman väkiluku nousee nykyisestä 7,3 miljardista 12 miljardin tuntumaan tällä vuosisadalla."

"Erityisen voimakasta väestönlisäys on eräissä Afrikan maissa. Maanosassa asuu nyt noin miljardi ihmistä, mutta kasvuennusteen mukaan määrä kohoaa yli neljään miljardiin. Näin mittava väkimäärän lisäys tulee aiheuttamaan melkoista päänvaivaa Euroopassa, sillä sen odotetaan johtavan siirtolaisvirtojen kasvuun. Jo nyt useat Euroopan maat ovat ihmeissään, mitä tehdä Afrikasta sotia, valtataisteluita ja köyhyyttä pakeneville."

"Ravintoa ei yksinkertaisesti riitä kaikille, mikä tulee ajamaan suuret määrät ihmisiä köyhyyteen ja kurjuuteen. Ympäristö ei kestä tällaista väestönkasvua. Pula elintilasta ja puhtaasta vedestä koskettaa entistä useampia."

"Jos maapallo halutaan jättää jotakuinkin siedettäväksi asua ja elää vielä seuraaville ja sitä seuraaville sukupolville, väestönkasvu on saatava kuriin. Nykymenolla eväät syödään ihmiskunnan historian pituus huomioiden liian nopeasti. Vaikka tiede kehittää koko ajan uusia keinoja selviytyä, maapallon sietokyvyllä on rajansa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat