Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteiskuntasopimus ei synny sanelemalla

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

TURUN SANOMAT kirjoittaa hallituksen toivomasta yhteiskuntasopimuksesta. Juha Sipilän (kesk) hallituksen on tarkoitus esitellä ehdotuksensa työmarkkinajärjestöille maanantaina.

"Ay-liikkeessä on paheksuttu sitä, että pääministeri on kohdistanut elinkeinoelämän suuntaan vain toiveita kohtuudesta ja pyytänyt hyvätuloisia alentamaan palkkojaan vapaaehtoisesti. Erityistä ärtymystä ammattiliitoissa ovat aiheuttaneet tiedot, joiden mukaan monet kilpailukyvyn parantamista vaatineet yhtiöt ovat jakaneet ennätyksellisiä osinkoja."

"Ay-johtajien puheissa ei ole vahingossakaan mainittu, että elinkeinoelämän piiristä on näytetty toisenlaistakin mallia. On vedottu yritysjohtajiin palkkojen alentamiseksi ja luvattu lahjoittaa osa tuloista hyväntekeväisyyteen."

"Työajan palkaton pidentäminen on liitoissa tyrmätty tylysti. Saavutetuista eduista halutaan pitää kiinni. Esillä ollut pidennys on suurin piirtein saman verran kuin työaikaa lyhennettiin 1980-luvulla. Silloin sovittiin työajan lyhennysvapaista."

"Järjestöjen kannattaa harkita tarkkaan, ovatko nämä niin sanotut pekkaspäivät niin arvokkaita, että niistä on pidettävä kiinni silläkin uhalla, että hallitus tekee lisäleikkaukset, jotka kohdistuvat köyhiin, lapsiin ja koulutukseen."

"Sipilän ja EK-johtaja Jyri Häkämiehen on ymmärrettävä, etteivät ylimielisyys ja sanelutaktiikka edistä tarpeellisen yhteiskuntasopimuksen syntymistä. Muutosturvan lisäksi palkansaajille on tarjottava muutakin. Yksi täky saattaisi olla nollatuntisopimusten kieltäminen."

SAVON SANOMAT näkee Pekingin valinnassa vuoden 2022 talvikisaisännäksi valonpilkahduksen.

"Kiinan pääkaupungista Pekingistä on tulossa ensimmäinen kaupunki, joka on saanut järjestettäväkseen sekä kesä- että talviolympialaiset. Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) päätti perjantaina antaa vuoden 2022 talviolympialaiset Pekingille."

"Peking voitti KOK:n äänestyksessä perjantaina Kazakstanin entisen pääkaupungin Almatyn. Ihmisoikeuksien näkökulmasta vastakkain oli kaksi pahaa, joista toinen voitti. Ihmisoikeuksia poljetaan niin Kiinassa kuin Kazakstanissakin."

"Ihmisoikeudet eivät ole ainoa ongelma, joka Pekingin kisaisännyyteen liittyy. Pekingin ilmanlaatu on tunnetusti heikko. Jos hiilen käyttöä polttoaineena kyetään seitsemässä vuodessa vähentämään 75 prosentilla – niin kuin on luvattu – on kisoilla ainakin yksi myönteinen saavutus."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat