Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisujengi näyttää mallia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Osallistujamäärältään vuoden suurin urheilukilpailu maailmassa, Special Olympics, päättyy Los Angelesissa Yhdysvalloissa tänään sunnuntaina. Mukana kehitysvammaisten kesämaailmankisoissa on 92 urheilijan suomalaisjoukkue Sisujengi, jonka menestys on ollut huikeaa: mitaleita on tullut roppakaupalla.

Vammaisurheilun suosio on kasvanut viime vuosina, ja asenteet vammaisurheilua kohtaan ovat muuttuneet aiempaa myönteisemmiksi. Asenteita muokataan myös kehitysvammaisten suurkisoissa, jotka henkivät kansainvälistä yhteisöllisyyttä ja urheilun yhdistävää voimaa. Tämä näkyy jo osallistujien määrässä: Special Olympics -kesäkisoihin osallistuu tänä vuonna noin 7 000 urheilijaa ja 3 000 valmentajaa 177 maasta. Vapaaehtoistyöntekijöitä on 30 000.

Esteettömyys on vammaisille elämisen perusedellytys. Kehitysvamma sinänsä ei rajoita liikkumista, mutta Los Angelesissa kisanneet urheilijat ovat voittaneet monia esteitä jo raivatessaan tiensä maailmankisoihin. Tämä näkyy asenteessa, jolla Suomenkin joukkue kilpailee. Kehitysvamman taustalla olevien oppimisen ja ymmärtämisen vaikeuksien ei ole annettu asettaa esteitä urheilulle.

Urheilusuoritus otetaan tosissaan mutta iloisella joukkuehengellä. Sisujengi näyttää mallia omalla asenteellaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat