Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ääriliikkeitä tulee hillitä monenlaisin keinoin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Saimaa: "Uusnatsien mielenosoitus Jyväskylässä muuttui lauantaina väkivaltaiseksi. Suomen Vastarintaliikkeen SVL:n marssin osallistujista osa päätyi pahoinpitelemään sivullisia tavarataloon."

"Tapahtumat sattuivat viikko sen jälkeen, kun kansanedustaja Olli Immonen (ps) julisti sotaisin sanakääntein vastustavansa monikulttuurisuutta. SVL:n piireissä tunnettu Immonen kiirehti irtisanoutumaan väkivaltaisista tapahtumista ja kannusti vaikuttamaan asioihin demokratian keinoin."

"Perussuomalaisten ja maan muun poliittisen johdon on syytä yksiselitteisesti tuomita väkivalta ja ääriliikkeet. Monikulttuurisuudella voi tehdä politiikkaa, mutta natsismilla ei."

Iltalehti: "Poliittiseen väkivaltaan ja terroriin on vastattava konkreettisin toimin. Poliisilla on oltava riittävät resurssit väkivaltaisten järjestöjen valvomiseen ja kansalaisten turvallisuuden takaamiseen. On myös selvää, että väkivallantekoihin syyllistyneen rasistisen uusnatsijärjestön ei pitäisi antaa järjestää omia 'kantaväestöä suojelevia' katupartioitaan, koska kansalaisten suojeleminen kuuluu poliisin eikä uusnatsien tehtäviin."

"Jokaisella suomalaisella on vastuu siitä, millaista maata Suomesta rakennetaan. Parhaita keinoja ääriliikkeiden hillitsemiseksi ovat talouskasvu ja työttömyyden vähentäminen. Niissä Juha Sipilän (kesk) hallituksella riittää töitä."

Ilkka: "Valitettavasti rasistiset väkivaltaisuudet eivät ole hoidettavissa pelkästään niiden tuomitsemisella ja poliisitoimien tehostamisella."

"Laajassa yhteiskunnallisessa keskustelussa on kartoitettava, miksi rasismi, kiihkoilu ja ääriliikkeet ovat vahvistuneet. Kyse ei todellakaan ole median vauhkoontumisesta vaan jostain paljon syvemmästä ja vakavammasta ilmiöstä."

"Eriarvoistuvassa yhteiskunnassa kasvaa katkeroituvien ja turhautuneiden joukko. Suomi ja Suomen nuoret – pääasiassa miehet – eivät ole poikkeus vaan seuraavat ruotsalaisten tai pohjoisafrikkalaisten mallia."

"Ääriliikkeissä ja -aatteissa etsitään ja tarjotaan työttömyydelle ja yhteiskunnasta vieraantumiselle syyllisiä. Valitettavan usein syylliseksi keksitään ulkomaalainen tai toisella tavalla ajatteleva, erilaista arvo- ja aatemaailmaa edustava. Turhautuminen ja paha olo puretaan väkivaltana sitä kohtaan, mikä koetaan syylliseksi."

"Yhteiskunnallisessa keskustelussa tulee kalkita maaperä sellaiseksi, ettei siinä ole kasvutilaa turhautumiselle ja rasismille."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat