Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korruptio tappaa Meksikossa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Valokuvaaja Ruben Espinosa ja neljä muuta ihmistä löydettiin myöhään perjantaina murhattuina kerrostaloasunnosta Meksikon pääkaupungissa Méxicossa. Toimittajamurhat eivät ole uusi asia Meksikossa. Uutta oli se, että tuhannet ihmiset kokoontuivat Méxicossa mielenosoitukseen vaatimaan sananvapautta tukahduttavan väkivallan loppumista.

Meksikossa on eri ihmisoikeusjärjestöjen mukaan tapettu tänä vuonna seitsemän toimittajaa. Tällä vuosikymmenellä tapettuja on 40–80 riippuen eri järjestöjen tavasta rajata tiedotusvälineiden työntekijöitä toimittajiksi. Toimittajamurhat ovat vain pieni osa rikollisjärjestöjen väkivallasta, mutta ne korostavat väkivallan, korruption ja rankaisemattomuuden uhkaa muille uudistuksille, joita Meksikossa on meneillään.

Presidentti Enrique Peña Nieton uusimmassa hankkeessa avataan Meksikon öljyteollisuutta ulkomaisille sijoittajille. Sijoittajat kuitenkin hermostuvat turvattomuudesta ja korruptiosta, jonka epäillään ulottuvan lähelle presidenttiä.

Menneinä vuosikymmeninä Meksikon hallitus tukahdutti sananvapautta itse. Sittemmin Meksikoon on noussut erinomaisia tiedotusvälineitä. Niiden toimintaa uhkaavat nyt suuret rikollisjärjestöt, joiden väkivaltaa ja korruptiota hallitus ei ole saanut kuriin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat