Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Timo Soini, pari toivetta sinulle!

Pääkirjoitus
 
Hanna Mahlamäki Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kulttuuritoimituksen esimies.

Hei vaan, Timo Soini (ps), hyviä viimeisiä lomapäiviä! Hienoa, että sää suosii. Lomastasi huolimatta olet antanut julkisuuteen muutamia kommentteja ajankohtaisista asioista. Hallituspuolueen puheenjohtajana se on varmaan vain kestettävä!

Ilta-Sanomille kerroit, että olit AC/DC:n konsertissa 50–60 selfiessä ja kättelit pariasataa ihmistä. Olet kyllä tosi suosittu! Kävi myös ilmi, että rakastat järvessä uimista. Niinhän me kaikki suomalaiset!

Lisäksi olet kertonut ajatuksiasi Kuninkuusraveista – ja että "sydämessäsi elää toive omasta hevosesta". Moni pikkutyttö joka puolella maailmaa samastuu tähän!

Plokissasi kerroit, että et hyväksy väkivaltaa "missään muodossa". Hyvä! Luulen, että olisikin kansainvälinen uutinen, jos Suomen ulkoministeri ilmoittaisi hyväksyvänsä väkivallan.

Ihmetyttämään on jäänyt se, että et ole sanallakaan kommentoinut uusnatsien mellakointia viikonloppuna etkä puolueesi kansanedustajan yhteyksiä natseihin. Olli Immonenhan poseerasi uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen ihmisten kanssa alkukesästä. Samassa potretissa edusti myös toverisi Espoon kunnallispolitiikasta, Teemu Lahtinen. Immonenhan myös uhosi monikulttuurisuuden tuhoamisesta Facebookissa.

Olet sanonut vain, että eduskuntaryhmässä Immonen "harjataan huolella".

On pakko kysyä: mitä ihmettä tämä tarkoittaa? Olet ison puolueen puheenjohtaja. Vakavista asioista puhuessasi voisit käyttää selvempää suomea.

Ymmärrän, että natsiasioista puhuminen ei huvita sinua. Hevoset ja rock ovat paljon mukavampia aiheita.

Mutta Suomessa moni ei edelleenkään tajua, mistä on kyse. Kysehän on siitä, että täällä mellakoi ryhmä, joka sanoo haluavansa rakentaa Suomesta kansallissosialistisen valtion.

Tosiaan, puolueesi jäsenistä jotkut ovat olleet mukana natsien touhuissa. Osa taas on ehkä pihalla – eräs erehtyi Twitterissä kertomaan, että perussuomalaisilla on samat tavoitteet kuin Suomen vastarintaliikkeellä. Osa ehkä teeskentelee tietämätöntä, kuten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo. Hän sanoi, että Immonen oli natsien tilaisuudessa sattumalta.

Ei tämä tästä kuule helpommaksi muutu, arvon Timppa. Rasismi on tullut entistä näkyvämmäksi Suomessa – teidän puolueestanne moni on ollut sitä edesauttamassa. Toivon, että saat nyt lomalla ladattua akkuja, koska kyllä näille asioille pitää tehdä jotain.

Hanna Mahlamäki hanna.mahlamaki@hs.fi
Kirjoittaja on kulttuuritoimituksen esimies.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat