Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talvivaaran jälkipyykki jatkuu

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kajaanin vanhalla opettajankoulutuslaitoksella alkoi eilen tiistaina merkittävä oikeudenkäynti, jossa yritetään selvittää, mikä oli Talvivaaran kaivoksen avainhenkilöiden rooli kaivoksen aiheuttamissa ympäristövahingoissa.

Syyttäjän mukaan kaivoksen tapahtumissa vuosina 2007–2013 on ollut kyse törkeästä ympäristön turmelemisesta, eli johtajat olisivat syyllistyneet tahalliseen tai tuottamukselliseen ympäristön pilaamiseen. Yleensä Suomessa vastaavissa oikeudenkäynneissä on ollut kyse pikkufirmoista, mutta nyt syytettyjen penkillä on ison mittakaavan pörssiyhtiön silloista johtoa.

Keskeinen kysymys on, onko velvoitteita laiminlyöty taloudellisen hyödyn saamiseksi. Hyötyä olisi tullut esimerkiksi rakentamiskustannuksista tinkimisestä.

Puolustuksen mukaan ympäristön pilaaminen on tapahtunut viranomaisilta saatujen ympäristölupien puitteissa. Syytettyjen mukaan yhtiö tulkitsi lupaehtoja yhdessä viranomaisen eli ely-keskuksen kanssa.

Syyttäjä vaatii syytetyiltä yli 13 miljoonan euron rikoshyödyn palauttamista valtiolle. Lisäksi Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä vaaditaan liki miljoonan euron yhteisösakkoa. Vaatimus on lähinnä teoreettinen, sillä konkurssipesä on varaton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat