Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus odottaa nyt keinoja järjestöiltä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hallitus esitti maanantaina ehdotuksensa yhteiskuntasopimuksen jatkosta. Keinovalikoimasta on määrä päättää selvitysmies Juhani Saloniuksen johtamissa, työmarkkinajärjestöjen välisissä neuvotteluissa.
Turun Sanomat: "Haluttiin tai ei, yhteiskuntasopimuksen rakentaminen muistuttaa pitkälti työehtosopimusneuvotteluita. Sen on hallituskin joutunut tunnustamaan toukokuisen pikayrityksen jälkeen. Nyt pelkän asialistan, tavoitteiden ja aikataulutuksen laatimiseen on varattu kolme viikkoa."

"Vaarana päällekkäisissä neuvotteluissa on, että maailma yritetään saada kerralla valmiiksi. Neuvottelupöytään tuodaan yhtä aikaa isoja ja pieniä asioita, kestävyysvajeen torjumisen elementtejä ja perinteisiä tes-kiistoja."

Ilkka: "On neuvottelijoiden onni, että kansallinen myötämielisyys muutokselle ja yhteiselle sopimiselle on lisääntynyt. Jäsenkunta odottaa järjestöiltään omien tavoitteiden ajamista, mutta ei välttämättä enää mihin hintaan tahansa."

"Neuvottelujen julkikuvissa saatetaan nähdä näytelmiä, joissa järjestöt kosiskelevat omiaan. Joustojen ja vastaantulemisten sanoittaminen on nyt tavallistakin tärkeämpää."

"Toivottavasti ei ole liikaa odotettu, että kansalaisyhteiskuntamme kykenee tekemään pakon edessä ja yhdessä isoja ja vaikeita ratkaisuja."

Iltalehti: "Hallituksen tavoitteena on yhteiskuntasopimuksen avulla lisätä työllisten määrää noin 100 000:lla. Tämä mahdollistaisi nykyistä paremmin myös sen, että hyvinvointivaltion palvelut voitaisiin jatkossakin säilyttää. Mikäli yhteiskuntasopimus syntyisi, saisivat palkansaajat myös hallituksen lupaamat verojen kevennykset."

"Mutta ei yhteiskuntasopimus mikään ihmelääke ole."

Karjalainen: "Nyt toden teolla tarvitaan valtakunnansovittelijan taitoja, jotta yhteiskuntasopimusta ei kolmen viikon kuluttua tarvitse haudata."

"Maalina on maaliskuu 2017. Tällöin sopimuksen – mikäli se syntyy – tulosten pitäisi olla mitattavissa. Mikäli kilpailukyky on parantanut riittävästi, hallitus toteuttaa miljardin euron veronkevennykset. Päinvastaisessa tapauksessa edessä ovat 1,5 miljardin lisäsäästöt."

"Pääministeri Juha Sipilä (kesk) korosti yhdessä tekemisen meininkiä. Särö sanoihin tuli tiedotustilaisuudessa, johon marssitettiin yhdeksän miestä."

"Toivottavasti neuvotteluissa myös naisten ääni tulee kuuluviin, sillä yhteiskuntatalkoissa tarvitaan yhteiskunnan kaikkia jäseniä tasapuolisesti."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat