Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poikittaisyhteydet saavat jatkoa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pääkaupunkiseudulle avataan tulevana maanantaina uusi poikittainen bussilinja, joka kulkee Itä-Helsingin Vuosaaren ja Vantaan Myyrmäen välillä. Joskus tulevaisuudessa se jatkuu ehkä Espoon Matinkylään asti.

Runkolinja 560 paikkaa pääkaupungin poikittaisliikenteen puutteita, joita korjaamaan kehitettiin jo aiemmin linja 550. Nykyisellään erittäin suosittu 550 kulkee Itäkeskuksesta Oulunkylän ja Leppävaaran kautta Westendiin.

Helsingin seudun liikenne HSL suunnittelee avaavansa pääkaupunkiseudulle toistakymmentä runkolinjaa. Ne erottuisivat muusta joukkoliikenteestä muun muassa tiheämmällä, metromaisella vuorovälillä sekä tarpeen tullen myös omilla kaistoilla ja väylillä.

Tämä koskee myös 560:aa. Paloheinään menevästä Kuusmiehentiestä on erotettu oma joukkoliikennekatu, joka toivottavasti sujuvoittaa liikennettä varsinkin talvisin.

Paloheinässä linja sukeltaa Keskuspuiston alittavaan tunneliin, joka on varattu vain bussien käyttöön. Paloheinän miljöötä ei hiihtäjien peloista huolimatta ole tärvelty, ja nyt suljettuna olevan majankin pitäisi aueta taas talvikaudeksi.

Linja 560 tekee Malmista entistä keskeisemmän vaihtopaikan. Isoissa joukkoliikenneinvestoinneissa voi nähdä viitteitä Helsingin laajenemissuunnista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat