Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väkivaltaa ihannoivaa ideologiaa ei pidä suvaita

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Uusnatsien mielenosoitus kärjistyi väkivallaksi viime viikolla Jyväskylässä.
Turun Sanomat: "Vaikka kyseessä on pienen äärijoukon näytös, tapausta ei voi sivuuttaa olankohautuksella. Kasvualusta muukalaisvihalle ja jopa natsismin kaltaisen ääriajattelun ihannoinnille on liian hedelmällinen. Poliittista rohkaisua räväkämpään maahanmuuttokeskusteluun ei kaivata."

"Suomen kaltaisessa avoimessa yhteiskunnassa ei tarvitse suvaita totalitaristista, väkivaltaa ihannoivaa ideologiaa. Vastarintaliike tekee karhunpalveluksen myös niille, jotka haluaisivat käydä kiihkotonta keskustelua maahanmuuton ja globalisaation luomista haasteista."

"Rasismi ja äärimmäinen kansallismielisyys nostaa päätään eri puolilla Eurooppaa. Samaan aikaan Euroopan tulisi vastata voimistuvaan pakolaisongelmaan yli Välimeren. Totalitarismi ja äärinationalismi tarjoavat yksinkertaisia paikallisia ratkaisuja monimutkaisiin kansainvälisiin ongelmiin. Osaan kansalaisista helppo resepti uppoaa valitettavan hyvin."

"Talouden, sosiaalisten sekä sisäiseen ja ulkoiseen turvallisuuteen liittyvien ongelmien helpottaminen heikentää ääriajattelun kasvualustaa. Vastuullisten poliitikkojen ja puolueiden on sanouduttava yksiselitteisesti irti rasismilla ja natsismilla flirttailusta. Viranomaisille uusnatsismin järjestäytyneisyys ei saa tulla yllätyksenä."

Etelä-Suomen Sanomat: "Muutamat poliitikot ovat pohtineet ääneen, voiko väkivaltaa käyttävä yhdistys toimia Suomessa. Täyttääkö Suomen Vastarintaliike laillisen toiminnan edellytykset, jos se tähtää väkivaltaiseen toimintaan ja vaarantaa toisten turvallisuuden?"

"Viime viikonlopun mellakointi ja sosiaalisessa mediassa jo pidemmän aikaa vellonut keskustelu ovat saaneet aikaan vyöryn, johon liittyy vastenmielisiä ja suomalaiseen yhteiskuntaan vieraita ilmiöitä. Rakentavan vuoropuhelun tilalle ovat nousseet vastakkainasettelua lietsovat vihapuheet."

"Tilanteen vakavuudesta ja poikkeuksellisuudesta kertoo perussuomalaisten ilmoitus, että he peruvat ensi viikonlopun puoluekokouksen yhteyteen suunnitellun toritapahtuman. Työmies Matti Putkosen mukaan toritapahtuma perutaan, koska puolue haluaa varmistaa, ettei puoluekokousta häiritä."

"Hallituspuolueiden johtajien välttely ei ainakaan auta vastakkainasettelun laantumista. Nyt on käytävä vakava keskustelu koko yhteiskunnan tilasta, jopa yhteiskuntarauhasta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat