Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ydinvoimalahanke sai uskottavia toimijoita

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vaatimus Fennovoiman ydinvoimalahankkeen yli 60-prosenttisesta kotimaisesta tai siihen verrattavasta omistuksesta täyttyi.

Karjalainen: "Energiayhtiö Fortumin omistusosuus Fennovoimasta tulee olemaan 6,6 prosenttia. Lisäksi rakennusyhtiö SRV tulee hankkeeseen mukaan 1,8 prosentin osuudella ja teräsyhtiö Outokumpu kasvattaa omistusosuuttaan 1,8 prosentilla 14,1 prosenttiin."

"Venäläisyhtiö Rosatomin kolmanneksen omistusosuus Fennovoimasta ei tämän omistusratkaisun jälkeen ole enää suuri ongelma."

"Keskeisempää koko asiassa on se, voidaanko lisäydinvoimalla vähentää kasvihuonepäästöjä sekä toimiiko se ylimenokauden ratkaisuna tiellä kohti sitä aidommin kotimaisia ja ympäristöystävällisempiä energiamuotoja."

Etelä-Suomen Sanomat: "Jos hanke olisi kaatunut, se olisi mennyt osaksi hallituksen piikkiin. Nyt hallitus pääsee suitsuttamaan miljardi-investointia ja sen merkitystä taloudelle. Unohtaa ei pidä sitäkään, että investointi nousee keskustan vahvalle kannatusalueelle."

Kaleva: "Pienelle, 3 300 asukkaan Pyhäjoen kunnalle ydinvoimalan tulo on kuin lottovoitto. Taloudelliset vaikutukset heijastuvat koko maakuntaan, sillä voimalan rakentamisen arvioidaan tarjoavan työtä noin 30 000 henkilötyövuoden verran."

Iltalehti: "Jos ydinvoimala on teollisuudelle niin tärkeä kuin on mainostettu, on erikoista, miten vaikeata oli saada yrityksiä mukaan hankkeeseen."

Savon Sanomat: "Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) kiisti, että valtio olisi Fortumin enemmistöomistajana painostanut yhtiötä. Suhteessa on kuitenkin oltu, Rehn myönsi samalla tavalla kuin Täällä Pohjantähden alla -romaanin Aune Leppänen."

"Aunen ja Oskari Kivivuoren suhteen tulos saattoi olla avioton poika Valtu. Toivottavasti Pyhäjoen voimalalle ei kuitenkaan käy samalla tavalla kuin Valtulle, joka kaatui talvisodassa."

Keskisuomalainen: "Kroatialaisen sijoitusyhtiön tarjoaminen kotimaisuusvaateen paikkaajaksi oli ilmeisesti venäläisten testi siitä, kuinka tosissaan Suomen hallitus on ehtojensa kanssa. Oli oikein, että periksi ei annettu. Nyt mukana on uskottavia toimijoita."

Turun Sanomat: "Riippuvuus Venäjästä on ja pysyy. Tiivis yhteistyö sapelia kalistelevan Venäjän kanssa nostattaa otsaryppyjä lännempänä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat