Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset keskittyy nyt juhlimaan menestystään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Perussuomalaiset kokoontuu tänään lauantaina Turkuun puoluekokoukseen. Kyseessä on myös juhlakokous, sillä puolue täyttää 20 vuotta.

Juhlittavaa onkin. Puolueen nousu marginaalista isoksi hallituspuolueeksi on poikkeuksellinen kehityskulku Suomen sotien jälkeisessä poliittisessa historiassa ja huomattava saavutus. Populistipuolueena Perussuomalaiset on selvästi tunnistanut suomalaisesta yhteiskunnasta kipupisteitä, joista puhumalla se on kasvattanut suosiotaan.

Puolueen nousu henkilöityy tietenkin puheenjohtaja Timo Soiniin, jonka oma ura on huipentunut ulkoministerin pestiin. Soini valittaneenkin selvin luvuin jatkokaudelle.

Samalla näyttää siltä, että Soini haluaa pitää kokouksen nimenomaan juhlana. Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen viime kuussa julkaisemasta aggressiivisesta kirjoituksesta ollaan aktiivisesti keskustelematta. Perussuomalaisten käsityksen mukaan kansanedustajan toimia kuuluu käsitellä eduskuntaryhmän kokouksessa.

Epävirallisesti tapauksesta todennäköisesti keskustellaan. Monien perussuomalaisten mielestä Immosen kirjoitus – jossa hän kutsui "taisteluun monikulttuurista painajaista vastaan" – on tahallisesti ymmärretty väärin ja sillä on lietsottu kiukkua puoluetta kohtaan.

Puolueväen rutiininomainen närkästys osoittaa, ettei Perussuomalaisissa ole vielä täysin sisäistetty puolueen olevan nyt vallanpitäjä ja ulkopuolisten suhtautuvan siihen niin. Keskeinen hallituspuolue voi halutessaan päättää olevansa ajojahdin uhri, mutta sen on turha närkästyä, jos muut eivät ajattele niin.

Perussuomalaiset suhtautuu maahanmuuttoon kriittisesti. Puolueessa on myös ryhmä, jolle maahanmuuton vastustus on keskeinen ellei ainoa syy toimia politiikassa. Tämän ryhmän yhteyksistä demokraattisen järjestelmän ulkopuolella toimivaan äärioikeistoon on noussut kysymyksiä, vaikka Perussuomalaiset puolueena toimiikin selvästi osana kansanvaltaista järjestelmää. Tähän Soini vielä törmää niin ulkomailla kuin kotimaassakin.

Maahanmuuttoon keskittyvät poliitikot ovat auttaneet Perussuomalaisten kasvussa, ja he ovat osa puoluetta. He hallitsevat puoluetta käsittelevää julkisuutta niin kauan kuin puolue välttelee heistä keskustelemista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat