Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talvivaarasta tulee nyt valtion ongelma

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka kirjoittaa, että Talvivaaraa yritetään nostaa ympäristötuhojen raunioilta valtion tuella.

"Tällä hetkellä kaivosyhtiön osakkeet ovat arvottomia ja oikeudessa etsitään ympäristötuhojen syyllisiä. Talvivaarasta maksetaan karvaat oppirahat yrityksen johdon lisäksi ympäristöhallinnossa ja koko Kainuussa."

"Myös muut suomalaiset ovat saaneet kantaa kortensa Talvivaaran kekoon. Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) arvioi alkukesästä Talvivaaran maksavan koko ajan 11 miljoonaa euroa kuukaudessa veronmaksajille. Siksi kaivoksen kanssa ei voi kauan enää jahkailla."

"Hallitus myönsi kesäkuun lisätalousarviossa 112 miljoonaa euroa Talvivaaran toiminnan turvaamiseen. Summasta varataan kaksi miljoonaa kaivoksen vesien lisäpuhdistusmahdollisuuksien pilotointiin. Lähes kolminkertainen määräraha tarvittaisiin kaivoksen sulkemisprosessiin."

"Optimistit uskovat, että valtion rooli voi tuottaa yhtä hyvän tuloksen kaivostoiminnassa kuin Turun telakalla. Saksalainen Meyer Werft on vetänyt telakan uuteen nousuun."

Kouvolan Sanomien mukaan työajan lyhyys on suhteellista.

"Eurostatin tilastojen mukaan Suomen 37,5-tuntinen työviikko on lyhyin EU:ssa, jonka maiden keskiarvo on 39,5 tuntia."

"Vertailu näyttäisi antavan tukea hallituksen yhteiskuntasopimushankkeelle, jonka keskeinen tavoite on työajan pidentäminen."

"Tilastoja voisi tulkita niinkin, että suomalaisten työtuntimäärä kertoo tasa-arvosta ja solidaarisuudesta. Työtä jaetaan useammille tehtäväksi – erityisesti naisille. Naiset tekevät lyhyempää työaikaa kuin miehet, mikä vaikuttaa tietenkin keskiarvoon."

"Elinkeinorakennekin vaikuttaa. Maatalousvaltaisissa yhteiskunnissa työaika on aamusta iltaan. Suomen kaltaisessa hyvin kehittyneessä maassa on toisin. Töiden sisältö ja tekemisen tavat muuttuvat myös jatkuvasti enemmän niin sanotusti epätyypillisiin suuntiin; työn ja vapaa-ajan rajat hämärtyvät."

Karjalainen on huolissaan käsinkirjoituksen taidon rapautumisesta.

"Hallitus lupaa tuoda lisää digitalisaatiota myös kouluihin ja opetukseen. Tämä kehitys on todellinen uhka käsinkirjoituksen taidon oppimiselle."

"Tutkijoiden mukaan käsinkirjoittamisella on kiistaton yhteys aivotoimintaan ja sen vireyteen."

"Käsinkirjoittamisen taito voi olla jopa elämän tai kuoleman kysymys esimerkiksi silloin, jos tulee pitkä sähkökatko, jolloin tietokoneet eivät toimi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat