Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallinto-oikeus ratkaisee Talvivaaran kohtalon

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kainuun Sanomat iloitsee siitä, että Talvivaarassa on tekemisen meininki.

"Positiivista tunnelmaa kaivosalueella ja Kainuussa varjostaa kuitenkin epätietoisuus Nuasjärven purkuputken kohtalosta. Jos valitusprosessi johtaa jo varsin valmiin purkuputken käyttöönoton kieltämiseen, parisataa miljoonaa euroa joudutaan käyttämään toiminnan hallittuun alasajoon, eikä summa vielä riitäkään."

"On historiallista, että valtio lähtee pelastamaan kaivosyhtiön konkurssipesää ja tuotantoa veronmaksajien rahoilla. Se ei olisi mahdollista, ellei hallitus luottaisi siihen, että kannattavan tuotannon edellytykset ovat olemassa, kunhan vesi- ja ympäristöongelmat saadaan hallintaan."

Salon Seudun Sanomat uskoo, että on liiallista optimismia ajatella, että Talvivaara on pelastettu kuiville.

"Siitä ollaan kaukana. Surullisenkuuluisalla kaivoshankkeella on kuitenkin nyt askelmerkit, joilla taas voidaan edetä."

"Onpa kaivoksen kohtalo muuten mikä hyvänsä, alueen ympäristöriskit on joka tapauksessa hoidettava. Viimeisellä pysäkillä niille ei muuta kantajaa löydy kuin valtio."

"Tässä valossa valtiolta oli paras ratkaisu ottaa kaivos jo tässä vaiheessa kokonaan hallintaan ja katsoa, olisiko Talvivaaralle sittenkin joku muu jatko kuin alasajo ja yritys siivota jälkiä."

Kalevan mukaan linjavalinta kaivoksen pelastamiseksi on nyt tehty ja valtion on edettävä sillä linjalla johdonmukaisesti.

"Niin sanotut markkinavoimat eli yksityiset sijoittajat karttavat huonomaineista kaivosta varsinkin näinä päivinä, kun nikkelin hinta pysyy pohjalukemissa."

"Valtiolla oli Talvivaaran kaivoksen kanssa kaksi vaihtoehtoa, ylös- tai alasajo, joista Kainuun aluetalouden ja työllisyyden näkökulmasta valittiin parempi."

Savon Sanomat nostaa Vaasan hallinto-oikeuden vaikean aseman esiin.

"Jos oikeuden päätös on kielteinen, kaivostoimintaa ei todennäköisesti enää aloiteta. Hallinto-oikeus on vaikean pulman edessä."

"Jos kaivostoimintaa ei aloiteta, ympäristöongelmat ainakin lyhyellä aikavälillä lisääntyvät. Purkuputken rakentamisella on kuitenkin myös ympäristövaikutuksia, joita ei täysin tarkasti voida ennakoida."

"Ikuisuuksiin piikki ei kuitenkaan onneksi ole auki. Jos kaivosta ei kahdessa vuodessa saada kannattavaksi, se suljetaan. Asetetusta takarajasta on pidettävä kiinni."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat