Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muistutus juustodiplomatiasta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Venäläisviranomaiset tuhosivat kuluneella viikolla näyttävästi länsimaisia elintarvikkeita, jotka ovat maahantuontikiellossa Venäjän vastapakotteiden vuoksi. Kameroiden edessä jyrättiin juustotahkoja ja heitettiin lihaa polttouuniin.

Mediatempauksella Venäjä halusi muistuttaa pakotteistaan. Viesti on, että esimerkiksi Valion juustoilla ei ole pitkään aikaan asiaa Venäjälle.

Sen paremmin länsimaissa kuin Venäjälläkään ei luovuta kovin nopeasti pakotteista, koska perusteet niiden asettamiselle eivät ole muuttuneet: Venäjä on vallannut Ukrainalta Krimin niemimaan ja tukee sotaa Itä-Ukrainassa.

Venäjän asettamat vastapakotteet ovat kostautuneet maan omille kansalaisille. Ruoan hinta on kallistunut, ja elintarvikkeiden näyttävä tuhoaminen herättää närää etenkin Venäjän köyhien keskuudessa.

Seurauksista huolimatta Venäjällä suunnitellaan uusia tuontikieltoja muun muassa röntgenlaitteille, tamponeille ja kondomeille.

Venäjä kärsii mittavasta aids-ongelmasta, ja kondomien tuontikielto vahingoittaisi yksinomaan kansalaisia. Vastuuttomuudesta kertoo Venäjän terveyslaitoksen entinen johtaja, jonka mukaan "kondomeilla ei ole mitään tekemistä terveyden kanssa".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat