Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talvivaara nostaa esiin ryhmäkanteen tarpeen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan Talvivaaran oikeuskäsittelyn myötä Suomessa on punnittava oikeusjärjestelmän toimivuutta ympäristöasioissa. Talvivaaran tapauksella on noin 250 asianomistajaa.

"Vyyhti on hankala, sillä Suomessa ei ole mahdollisuutta ryhmäkanteen nostamiseen. Asiaa punnittiin jo vuonna 2007, mutta tuolloin ryhmäkanne mahdollistettiin vain kuluttajariidoissa."

"Koska ryhmäkanteen mahdollisuutta ei ole, jäävät yksityiselle ihmiselle koituneet ympäristöhaitat usein korvaamatta – ja yrityksen tai toimijan ympäristövastuu tältä osin kantamatta."

"Kuluttaja-asioita koskevissa ryhmäkanteissa kulut eivät nykyisellään tule yksityishenkilöiden maksettaviksi. Saman tulisi koskea ympäristöasioita."

Turun Sanomat kirjoittaa, että Olli Rehn lähetti epätavallisesti terveisiä Vaasan hallinto-oikeudelle, joka käsittelee Talvivaaran purkuputken lupa-asiaa.

"Hän sanoi, että koko Talvivaaran hanke vesittyy, jos oikeudelta tulee kielteinen päätös. Oikeuden pitää ratkaista, onko 7,5 miljoonan kuutiometrin vesimäärän pumppaaminen vuosittain kaivoksen altaista Nuasjärveen vesistön kannalta turvallista. Miettimistä aiheuttaa muun muassa se, että veden mukana järveen päätyy 30 000 tonnia sulfiittia vuodessa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat