Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rohkea ruotsalainen sai paikan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomen jalkapallomaajoukkueen uudella päävalmentajalla Hans Backella alkaa ensi vuonna haastava urakka. Hän johtaa EM-karsinnoissa pettyneen maajoukkueen kohti MM-karsintoja. Ne alkavat syksyllä 2016.

Ensimmäinen tehtävä lienee vahvistaa joukkueen itseluottamusta.

Toinen tehtävä on hitsata joukkue yhteen, samaan tilaan kuin esimerkiksi brittivalmentaja Roy Hodgsonin kaudella. Silloin sitkeästi puolustanut Suomi oli lähellä päästä EM-kisoihin. Maajoukkue myös nousi Fifan rankinglistalla maaliskuussa 2007 sijalle 33, kun nykyinen sijoitus on 89.

Backe aloittaa tavallaan alusta, sillä hän on ensimmäistä kertaa maajoukkueen päävalmentajana. Kansainvälistä kokemusta valmentamisesta hänellä on silti runsaasti. Backe on esimerkiksi voittanut Tanskan mestaruuden valmentajana kolmesti.

Backe oli Meksikon maajoukkueen apuvalmentajana Sven-Göran Erikssonin alaisuudessa viime vuosikymmenen lopulla, mutta pesti päättyi vajaan vuoden jälkeen.

Maajoukkueella oli edellisen kerran ruotsalainen päävalmentaja sattumoisin tasan 70 vuotta sitten. Silloin Axel Mårtensson johti joukkuetta kahden maaottelun ajan. Suomi hävisi molemmat ottelut, mutta se on historiaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat