Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kännykät pois junien ohjaamoista

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat vaatii junankuljettajille mobiililaitteiden käyttökieltoa ajon aikana. Maaliskuussa Hyvinkäällä juna ajoi rajua ylinopeutta vaihteeseen.

"Syyksi on paljastunut veturinkuljettajan törkeä huolimattomuus. Kuljettaja oli jättänyt kytkemättä päälle nopeutta rajoittavan kulunvalvontalaitteen sekä puhunut ja viestitellyt ohjaamossa matkapuhelimella henkilökohtaisissa asioissaan."

"Tapaus paljastaa kaksinkertaisen turva-aukon VR:n toiminnassa. Automaattinen kulunvalvontajärjestelmä voikin olla kytkettynä pois päältä, jos kuljettaja ei sitä muista. Suomessa mobiililaitteiden käyttöä ohjaamossa ei ole kielletty toisin kuin osassa EU-maita. Automaattinen kulunvalvonta voi myös tuudittaa väärään turvallisuudentunteeseen. Kun järjestelmä kuitenkin on olemassa, tulee sen olla oletusarvoisesti päällä, ei pois päältä."

"VR korostaa kehittäneensä kuljettajien koulutusta ja muistuttaneensa heitä kulunvalvonnan kytkemisestä. Ohjeistus on nyt osoittautunut liian lepsuksi."

"Kännykkään keskittyminen aiheuttaa maanteilläkin jatkuvasti kasvavan onnettomuusuhan. Julkisessa liikenteessä kuljettajat ovat vastuussa satojen ihmisten turvallisuudesta. Ei ole perusteita sallia heille kännykän räpläämistä ajon aikana."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat