Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syöttöjä vihreiden lapaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Jos tuoreen HS-gallupin pohjalta arvioi nykyisten oppositiopuolueiden onnistumista, vihreät on voittaja. Entisten hallituspuolueiden, vasemmistoliiton, kristillisten ja Rkp:n kannatus polkee paikoillaan, ja Sdp:n kannatus vähenee.

Vastaavasti hallituspuolueiden sarjan voittaja on keskusta. Kannatus nousee samaan aikaan kun kokoomuksen ja perussuomalaisten laskee.

Opposition seuratuin kilpakaksikko ovat vihreät ja Sdp. Maailman meno on tarjonnut hallituksen muodostamisen jälkeen kasapäin ratkaisuja, joissa vihreät ovat onnistuneet profiloitumaan – uskottavastikin, sillä ne ovat pudonneet suoraan puolueen osaamisalueelle. Tarjolla on ollut Fennovoimaa ja Talvivaaraa.

Sdp:n kannalta tilanne ei ole ollut yhtä helppo. Vasta nyt tulee ensimmäinen syöttö demarien lapaan: yhteiskuntasopimus. Tämä profiloitumisen kipeä tarve selittänee sen, että puolueen puheenjohtaja Antti Rinne aikoo teettää puolueellaan oman yhteiskuntasopimuksen.

Hallituksen tarjoamaa syöttöä Sdp:n voi olla vaikea jatkaa tavalla, josta itse saisi pisteitä. Suomen talouden vaikeudet ovat ilmiselvät, ja kilpailukyvyn korjaamiseen on tarvetta. Vaikka keinoista olisi erimielisyyttä, muutoksen tarpeesta ei ole. Sdp ei hankkisi lisää uskottavuutta, jos se asettuisi tyystin poikkiteloin. Mutta jos ei asetu, sen kuva ei kirkastu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat