Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Assange tekee itsestään farssia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tietovuotaja Julian Assange voi viettää vielä viisi vuotta Ecuadorin lähetystössä Lontoossa siellä jo viettämiensä runsaan kolmen vuoden jatkoksi, jos asiat hoidetaan mahdollisimman huonosti. Sen pitäisi olla Assangen ja Ecuadorin ongelma, mutta kyse on myös rikosoikeudellisen vastuun pakoilusta.

Assange vetää yhtäläisyysmerkin perustamansa Wikileaks-järjestön toteuttamien laajojen tietovuotojen ja häntä Ruotsissa odottavien rikossyytteiden välille. Se on harha.

Wikileaksin vuosina 2010–2011 julkaisema Yhdysvaltain viestiliikenne Afganistanista ja Irakista sekä Yhdysvaltain ulkoministeriön raportit olivat merkittäviä, vaikka niitä pyrittiin myös vähättelemään. Assangen Ruotsissa saamat syytteet seksuaalisesta häirinnästä, pakottamisesta ja raiskauksesta ovat eri asia. Assange sanoo pelkäävänsä, että Ruotsi luovuttaa hänet Yhdysvaltoihin, mutta se ei ole uskottavaa.

Häirintä ja pakottamissyytteet ovat vanhenemassa. Ruotsi on joustanut Assangen luovutuspyynnöstä ja on valmis kuulustelemaan häntä lähetystössä Lontoossa. Ecuador on asettanut Ruotsille juridisesti mahdottomia ehtoja, joten syytteet vanhenevat. Raiskaussyyte on voimassa vielä viisi vuotta. Assangen pitää vastata siihen tai pysyä lähetystössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat