Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moitteita takin kääntämisestä, moitteita kääntämättömyydestä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kohtalo on liittänyt kierolla tavalla toisiinsa perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ja Kreikan pääministerin, vasemmistolaisen Syrizan puheenjohtajan Alexis Tsiprasin. Siirryttyään oppositiosta hallitusvastuuseen Soini on muuttanut kantaansa – ja samalla puolueensa kantaa – Kreikan tukemiseen.

Toisissa oloissa toisenlaista politiikkaa, sanoisi entinen poliitikko.

Soini on saanut ottaa vastaan kovaakin arvostelua.

Jos arvostelun kohde ei ole toiminut ihan johdonmukaisesti, niin ei ole arvostelukaan aina loogista.

Kreikan Syriza lupasi vaalien alla, että jos se voittaa vaalit, ulkomaiset lainoittajat säästövaatimuksineen häädetään pois Kreikasta.

Kun puolue sitten voitti vaalit, se tosiaankin alkoi peruuttaa säästöjä ja yksityistämisiä sekä ryhtyi suunnittelemaan etuuksien korotuksia. Suomessa monet arvostelivat Syrizaa vastuuttomasta idealismista, koska se ei suostunut kääntämään takkiaan edes painostettuna.

Moitteet tulivat siis siitä, että puolue ei ollut opportunistinen eikä alistunut reaalipolitiikan paineessa.

Lopulta Kreikan uusi hallitus joutui tietysti taipumaan. Rahaton ei yleensä sanele saamansa avun ehtoja.

Mutta se, mikä käy helposti Suomessa, ei käy Kreikassa. Tsipras voisi olla aika kateellinen Soinille.

Kreikan kolmas apupaketti hyväksyttiin sutjakasti eduskunnan suuressa valiokunnassa, eikä asiasta syntynyt ongelmaa perussuomalaisillekaan.

Kreikassa tie sen sijaan on todella kivinen. Perjantaina päättynyt parlamenttikeskustelu paljasti, että Syriza rakoilee pahasti Tsiprasin takinkäännön vuoksi.

Puolueen nuoret ilmoittivat, että apupaketin ehtoja ei pidä viedä käytäntöön – säästöiksi tai talouden rakenteellisiksi muutoksiksi. Samaa paukuttivat Syrizan vasemman laidan edustajat.

Paketti ehtoineen hyväksyttiin lopulta Kreikan parlamentissa. Esitys sai taakseen riittävän enemmistön, koska oppositio suhtautui siihen myönteisemmin kuin Tsiprasin omat joukot.

Äänestyksen tulos ja Syrizan johtajan täyskäännös saattavat johtaa Kreikassa Syrizan hajoamiseen. Timo Soinilla ei Suomessa ole tällaista huolta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat