Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksin oman moraalin kanssa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Liikenneturvan selvitys kertoo autoilijoiden elävän ihmeellisessä omien tekojen ja oman moraalin välisessä ristiriidassa. Liikenneturvan selvityksessä haastatellut autoilijat kertoivat, että punaisia päin ajaminen on vakava liikennerikkomus. Silti punaista päin ajetaan joka seitsemäs kerta valojen vaihtuessa.

Aika moni suomalainen pitää kaupasta varastamista vakavana rikkomuksena. Aika harva varastaakaan. Ristiriitaa ei ole.

Kaupat ovat vähentäneet ihmisten mahdollisuutta loukata omaa moraaliaan. Ratkaisu on seuraava: älä jätä moraalin kunnioitusta moraalin omistajan vastuulle, vaan lisää kiinnijäämisen riskiä.

Sama pätisi rattijuoppouteen. Promillerajojen tiukentaminen auttanee vähemmän kuin se, että kiinnijäämisen riski kasvaa. Todennäköisesti punaisia päin ajaminen vähenisi, jos olisi vahva oletus, että rikkeestä jää helposti kiinni.

Jos poliiseja ei riitä tähän työhön, tarvitaan muita ulkoisia esteitä. Autoilijaa ei pidä jättää kaksin moraalinsa kanssa liikennevaloihin.

Taajamanopeuksien vähentäminen on tehonnut Helsingissä kohtalaisen hyvin. Jostain syystä auto on helpompi pysäyttää valoihin, jos nopeus on 40 eikä 60 kilometriä tunnissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat