Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuliainen maaseudun asukas voi olla ymmällään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat päivittelee jätevesiasetuksen uusia käänteitä.

"Juha Sipilän (kesk) hallituksen ohjelmassa otsikon 'vesistöt kuntoon' alla lukee, että 'jätevesiasetusta lievennetään huomattavasti'."

"Lieventäminen on osoittautumassa työlääksi. Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) on ohjeistanut valmistelijoita, että talousvesien puhdistuspakosta luovuttaisiin pääosin."

"Täytyisi vielä ratkaista, mitkä kiinteistöt eivät lukeudu vapautettavien joukkoon. Perustuslaki ei salli yhdenmukaisuusperiaatteen rikkomista ilman päteviä, selkeästi ilmaistavia perusteita."

"Esillä on ollut, että puhdistuspakko säilyy 'ympäristöarvoiltaan herkillä alueilla'. Tällaisten alueiden määrittelyyn kuluu henkilötyövuosia. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että nykyinen hallitus tekee kaikkensa pahamaineisen asetuksen hautaamiseksi."

"Kuuliainen maaseudun asukas saattaa olla ymmällään. Hän hankki tontilleen kalliin pienpuhdistamon ensimmäisten joukossa. Säästeliäänä tunnettu naapuri odotti siirtymäajan päättymistä ja saa nyt laskea laulellen vesiään."

Etelä-Suomen Sanomat pohtii Sdp:n tilannetta.

"Alkava syksy tuo tullessaan uudet puheenaiheet. Keskustelu on kääntymässä hallituksen budjettileikkauksiin ja valmisteilla olevaan yhteiskuntasopimukseen, joista myös Antti Rinteellä ja demareilla tulee kaiken todennäköisyyden mukaan olemaan paljon painavaa sanottavaa."

"Viitteitä tästä saatiin jo alkuviikosta, kun Rinne kertoi demareiden aikovan laatia oman varjoversionsa yhteiskuntasopimukseksi yhdessä sellaisten tahojen kuten eläkeläisten ja opiskelijoiden kanssa, jotka hallitus on jättänyt asiasta käytävien virallisten neuvottelujen ulkopuolelle."

"Sdp odottaa vesi kielellä myös sitä, miten tulevissa gallupeissa tulee näkymään perussuomalaisten täydellinen takinkääntö Kreikan tukipaketin käsittelyssä. Se voi vauhdittaa äänestäjien paluumuuttoa perussuomalaista takaisin 'vanhojen puolueiden' kannattajiksi, mikä sataisi myös Sdp:n laariin."

Ilkka arvioi perussuomalaisten takinkääntöä.

"Näennäisesti hallituksen rivit ovat suorassa, ja elleivät perussuomalaiset olisi mukautuneet Kreikan tukipaketin hyväksymiseen, olisi Suomessa nyt hallituskriisi."

"Kaikilla selitys on sama: ulos ei voi yksin jäädä, ja mukana ollaan, vaikka osa joukosta kiskotaan perille talutushihnassa kuljettaen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat