Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Argentiinassa päättyy aikakausi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Argentiinassa 12 vuotta jatkunut Kirchnerien aikakausi alkoi vuonna 2003, kun Néstor Kirchner nousi presidentiksi, uhmasi kansainvälisiä rahalaitoksia ja onnistui katkaisemaan talouden ja politiikan täydeksi kaaokseksi edenneen sekasorron. Aikakausi päättyy, kun sittemmin kuolleen Néstorin leskelle, presidentti Cristina Kirchnerille, valitaan seuraaja lokakuussa ja marraskuussa.

Tilanne on jälleen sekava, mutta se on niin paljon parempi kuin vuonna 2003, että seuraaja saattaa tulla Cristina Kirchnerin omasta puolueesta. Tällainen jatkuvuus on Argentiinan myrskyisessä historiassa selvä poikkeus.

Argentiinan merkillisessä vaalijärjestelmässä on jo järjestetty yksi vaalikierros, kun 32 miljoonan äänioikeutetun oli esivaalikierroksella pakko äänestää jonkin puolueen presidenttiehdokasta. Järjestelyllä on pyritty vahvistamaan poliittisia puolueita, joita on yhä vaikea asettaa normaalille oikea–vasen-asteikolle. Kirchner on Juan Perónin Justicialista-puolueen perillisiä, mutta niin ovat monet muutkin.

Ennakkovaalin voitti Kirchnerin tukema Buenos Airesin kuvernööri Daniel Scioli, ja toiseksi tuli konservatiivinen liikemies Mauricio Macri. Argentiinalaiset haluavat heiltä samaa kuin ennenkin: talouden ja politiikan vakautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat