Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Samaa virhettä ei pidä toistaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsinki aikoo panna tulevaisuudessa yhden psykologin vastuulle tuhat peruskoululaista, kun aiemmin heitä on ollut 800. Leikkauksen taustalla on uusi laki opiskelija- ja oppilashuollosta. Laki patistaa oppilashuollon huonosti hoitaneita kuntia lisäämään ennalta ehkäisevää työtä ja varhaista puuttumista ongelmiin.Helsingissä oppilashuolto on hoidettu jo pitkään vaadittua paremmin. Laki ei vaadi Helsinkiä vähentämään psykologeja – varsinkin kun tiedetään, että koululaisten määrä kasvaa koko ajan.

Opetusviraston säästösuunnitelmaa on vaikea ymmärtää, sillä kaikenlainen ennalta puuttuminen auttaa eniten lapsia ja nuoria. Jos koulupsykologien seulan annetaan vuotaa, voi ennustaa, että myöhemmin nuorten hoitamattomat mielenterveysongelmat voivat johtaa kalliiseen psykiatriseen erikoissairaanhoitoon.

Tästä on jo tutkittua tietoa. 1990-luvun lamassa säästettiin päivähoidosta, neuvoloista ja opettajista, ja leikkausten tiedetään säteilleen vuosikymmenien päähän.

Kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tutki vuonna 1987 syntyneitä laman lapsia, joka viides oli 25-vuotiaana käynyt psykiatrisessa hoidossa. 12 000 nuorta on hätkähdyttävän iso määrä 60 000:n ikäluokasta. Osa ei ole edes hakenut apua ongelmiinsa. Samaa virhettä ei kannattaisi tehdä toista kertaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat