Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alastomuus, vihkiminen ja kännääminen hätkähdyttävät television treffiohjelmissa

Pääkirjoitus
 
Ismo Uusitupa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimituksen uutistuottaja

Iskelmälaulaja Anne Mattila kauhisteli, pitääkö treffiohjelmassa riisuutua alastomaksi asti (HS 30. 7.). Hän tarkoitti Nelosen Aatami etsii Eevaa -ohjelmaa. Jo aiemmin kansanedustaja Sari Essayah (kd) piti törkeänä MTV:n Ava-kanavan Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa, jossa toisilleen tuntemattomat ihmiset menivät naimisiin.

Otetaan kolmas esimerkki: Nelosen Liv-kanavan Temptation Island Suomi. Siinä sinkut yrittivät iskeä parisuhteessa eläviä – ja alkoholia kului runsaasti.

Mitähän seuraavaksi, herää kysymys, kun uusia tosi-tv-treffiohjelmia esitellään. Kari Salmelaisen juontamasta Napakympistä on kuljettu pitkä matka.

Napakympin aikoihin kilpailu katsojista oli vähäistä, joten pahvikulissit riittivät. Nyt tilanne on täysin toisenlainen. Jotta ohjelma erottuisi lukuisien tv-kanavien ja vielä erikseen tosi-tv-formaattien joukosta, siinä pitää olla jokin yllätystekijä – mieluiten vielä hätkähdyttävä sellainen.

Esimerkiksi Ensitreffit alttarilla kohahdutti ja sai huomiota alkuasetelmallaan. Itse ohjelmahan oli hyvinkin lempeä ja siisti – ei tuhruisia makuuhuonevideointeja, ei rankkaa ryyppäämistä. Silti ohjelma sai viikosta toiseen kovia katsojalukuja, ja siksipä siitä on tulossa piakkoin toinen tuotantokausi.

Olisiko suosio ollut samaa luokkaa, jos alkuasetelma olisi ollut perinteiset sokkotreffit? Sitä voimme vain arvailla.

Katsojia toki saa edelleen myös makuuhuonevideoinneilla ja känniin juottamisella. Tämän todisti Temptation Island Suomi, josta on myös tulossa toinen tuotantokausi. Big Brotherista ei siis ole välttämättä kovin pitkää matkaa menty, mutta kulissien pitää olla näyttävämmät.

Entäpä reipas alastomuus? Kyllähän sillä kiinnostusta saa nostatettua, mutta jos ohjelma on jaksosta toiseen unettava, vaatteettomuuskaan ei taida pelastaa. On jopa pienoinen yllätys, jos Aatami etsii Eevaa saa uuden tuotantokauden.

Mitä siis seuraavaksi, kun tiedossa olevat tv-formaatit on kaluttu loppuun? Kenties lisää viinaa kuvauksiin – mukana myös päiväkännit? Vai siirrytäänkö vastakkaiseen suuntaan: haetaan pariskuntia, jotka syyttelevät toisiaan kaikista mahdollisista asioista ja harrastavat syrjähyppyjä, jotka tietenkin kuvataan. Avioeroa puidaan mahdollisimman raadollisesti, unohtamatta huoltajuuskiistoja.

Ehkäpä jälkimmäiseltä säästymme, vaikka kilpailu katsojista on kovaa.

 

Helsingin Sanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Ismo Uusitupa ismo.uusitupa@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n toimitussihteeri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat