Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaisten määrän heilahteluun on varauduttava

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkan mukaan pakolaisten ja siirtolaisten virta Välimeren yli Eurooppaan ei näytä laantumisen merkkejä.

"Euroopan maat, Suomi mukaan lukien, eivät ole varautuneet nopeasti kiihtyneeseen, jopa satoihin tuhansiin nousseeseen turvapaikanhakijoiden määrään. Tämä on johtanut siihen, että tulijat viettävät pitkiä aikoja epäinhimillisissä olosuhteissa odottamassa, mitä seuraavaksi tapahtuu."

Aamulehti toteaa, etteivät vastaanottokeskukset kykene Suomessa enää ottamaan pakolaisia ja turvapaikanhakijoita kunnolla vastaan, kun keskusten ennalta arvioitu kapasiteetti ylittyy.

"Tavalla tai toisella tulee rakentaa joustavampi vastaanottokeskusten verkosto, joka pystyy reagoimaan turvapaikanhakijoiden määrän muutoksiin nopeasti."

Hämeen Sanomat arvelee Saksan liittokanslerin Angela Merkelin olleen oikeassa pitäessään pakolaisia Kreikan talouskriisiä vakavampana asiana Euroopalle.

"Yhteiskunnallinen ilmapiiri ei missään Euroopan maassa ole kovin otollinen pakolaisten määrän kasvattamiselle. Silti päätöksiä uusista kiintiöistä on tehtävä vielä tämän vuoden puolella, koska pakolaisvirran ehtymistä ei ole näköpiirissä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat