Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihanlietsonnalta vietävä happi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) kotiin Espoossa maanantain ja tiistain välisenä yönä tehdyn vahingonteon luonteeksi voi määräytyä poliisin tutkinnassa ilkivalta tai harkittu vaaran aiheuttaminen. Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Jari Ylitalo kertoi tiistaina iltapäivällä, että Stubbin pihalle tunkeuduttiin ja asunnosta rikottiin useita ikkunoita.

Erityisen törkeää ja vastenmielistä tarkoitusperistä riippumatta on se, että vaara kohdistui Stubbin kotiin, jossa hänen perheensä oli paikalla. Se, ettei kukaan saanut fyysisiä vammoja iskussa, ei ollut tekijöiden ansiota.

Yhtäkään tällaista tapahtumaa ei voi selittää millään aiemmin tapahtuneella. Uhreja ovat vain iskun kohteet.

Suomen yhteiskunta perustuu avoimuuteen ja siihen, että keskeisissäkin yhteiskunnallisissa tehtävissä olevat ihmiset voivat perheineen toimia ja viettää normaalia elämää. Sen pitää olla itsestäänselvyys vastaisuudessakin.

Vahingonteko tapahtui ilmapiirissä, jota ovat kärjistäneet väittely vihapuheesta, uusnatsien väkivalta ja poliitikkoihin kohdistunut uhkailu sosiaalisessa mediassa. Siksikin on erityisen tärkeää selvittää, ketkä olivat vahingonteon takana.

Tällaiselta toiminnalta pitää viedä happi, jota tekijät voivat saada tukijoiden lisäksi ymmärtäjiltään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat