Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaa on hauras painekattila

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kymmeniä siviilejä silpovat pommit ovat viime vuosina yleistyneet traagisesti useissa maissa Libyasta Afganistaniin. Thaimaan pääkaupunki Bangkok on tähän asti säästynyt niiltä. Tilanne muuttui maanantaina, kun pommi-isku useiden uskontokuntien suosimaan hindupyhättöön surmasi 20 ihmistä. Tiistaina räjähtänyt pienempi pommi ei vaatinut uhreja.

Poliittinen väkivalta ei sinänsä ole uutta Thaimaassa, joka on elänyt sotilashallituksen tiukassa otteessa viime vuoden toukokuusta lähtien.

Poliittisia jakolinjoja on useita.

Tunnetuin on kahtiajako Bangkokin vanhan valtaluokan "keltapaitoihin" ja Pohjois-Thaimaan "punapaitoihin", jotka tukevat maanpakoon lähtenyttä entistä pääministeriä Thaksin Shinawatraa ja hänen lähipiiriään.

Lisäksi Etelä-Thaimaan islamistiryhmien väkivalta on jatkunut vuosia. Myös monarkisteilla on ääriryhmiä, ja asevoimien sisällä kamppaillaan vallasta.

Bangkokin isku ei kuitenkaan istu hyvin minkään tunnetun ryhmän aiempaan toimintaan, vaikka kenraali-pääministeri Prayuth Chan-ocha syytti siitä heti punapaitojen tukialueelta tulevia ryhmiä.

Pommin voi ainakin nähdä osaksi kiihtyvää valtataistelua maassa, jolla on edessään 87-vuotiaan kuninkaan Bhumibol Adulyadejin jälkeinen aika.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat