Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesän kulttuurikuhinaa voisi jaksottaa pidemmälle ajalle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Erilaisten tapahtumien superviikonloppu on takana. Tarjolla oli musiikkia Flow'ssa, Olympiastadionilla, Musiikkitalossa, Huvila-teltassa ja kymmenissä ravintoloissa.

Lentokoneet tekivät sydämiä Malmin taivaalla. Pop up -ravintolat ahtautuivat Karhupuistoon. Senaatintorilla sata kitaraa soi, kiinalaiset vallankumousnaiset tanssivat ja kuorot lauloivat Kullervoa.

Tapahtumissa pyöri yhteensä yli 200 000 ihmistä. Kaupunkilaisten oli varmaan vaikea valita, minne mennä. Moni riensi paikasta toiseen, jotta olisi päässyt kokemaan kaiken.

Onko järkevää kerätä näin paljon nähtävää ja kuultavaa yhteen viikonloppuun? Ehkä ei. Ainakin Ravintolapäivän olisi voinut siirtää johonkin muuhun viikonloppuun.

Samanlainen valinnan tuska jatkuu koko Juhlaviikkojen ajan. Huippuesityksiä on useita joka päivä. Niiden lisäksi Art goes Kapakka -tapahtuman 346 kiinnostavaa, ilmaista esitystä pyörii 32 ravintolassa ja kahvilassa.

Art goes Kapakka syntyi aikoinaan yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen kanssa. Siksi se ajoittuu samaan aikaan, mutta onko symbioosin oltava lopullinen? Olisiko parempi siirtää Arts goes kapakka -esitykset viikkoa myöhemmäksi? Esitykset ovat sisätiloissa, joten ne eivät ole säistä riippuvaisia.

Toisaalta Juhlaviikkojen humussa pienet, mielenkiintoiset kulttuuritapahtumat, kuten Runokuu, saattavat jäädä jalkoihin. Runoiltoihin ja jännittävän uudenlaisiin tapahtumiin löytävät vain runoutta seuraavat, vaikka muidenkin osallistuminen olisi tietysti suotavaa.

Kenties olisi järkevää aikaistaa Helsingin juhlaviikkojen aloittamista tai ainakin Huvila-teltan avaamista viikolla.

Yleisöä riittää varmasti, sillä elokuun toisella viikolla on käynnissä paras matkailusesonki. Kaikkea ei tarvitse järjestää lapsiperheiden loma-aikataulun mukaan, sillä lapsiperheitä on vain pieni osa kaupunkilaisista. Sitä paitsi ruuhkavuosia elävät vanhemmat eivät ole kulttuurin innokkaimpia kuluttajia.

Jo näillä kahdella muutoksella kesän kulttuuritarjontaa saataisiin pidennettyä kahdella viikolla.

Samalla elo–syyskuun vaiheeseen syntyisi pieni hengähdystauko ennen kuin orkestereiden ja teattereiden varsinainen sesonki käynnistyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat