Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtion asuntoyhtiölle tontteja

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kohtuuhintaisille vuokrataloille on tulossa lisää kauan kaivattuja tontteja Helsingin seudulle. Senaatti-kiinteistöt ja vuosi sitten perustettu valtion A-Kruunu Oy ovat sopineet yhteistyöstä. A-Kruunu rakennuttaa vuokra-asuntoja valtion korkotuella.

Ensimmäiseksi yhteistyökohteeksi on valittu Helsingin Keski-Pasilan ratapihan korttelit.

Jatkossa Senaatti-kiinteistöt ja A-Kruunu kehittävät yhdessä myös Tuusulan entistä varuskunta-aluetta.

Ilman sopimusta A-Kruunun olisi ollut kova työ puhua seudun kunnilta tarpeeksi tontteja itselleen. Kaupungit kun tarvitsevat tontteja myös omille yhtiöilleen. Nyt uusi sopimus tuo jatkuvuutta asuntotuotannon suunnitteluun vuosiksi.

Valtion kiinteistöyhtiö puolestaan voi hyötyä siitä, että kunnat suhtautuvat sen suuriin kaavoitushankkeisiin myönteisesti. Kun Senaatti esittää asemakaavoihin vuokra-asuntoyhtiöille tontteja, kunnatkin haluavat vauhdittaa kaavoitusta. Tätä vaatii kuntien ja valtion MAL-sopimus.

Senaatti pääsee nopeammin myymään myös kovan rahan rakentajille tontteja ja pystyy täyttämään valtion asettamat tuottovaatimukset.

Sopimus auttaa eniten halpaa vuokra-asuntoa hakevia, jos joka vuosi käynnistetään satojen uusien vuokra-asuntojen rakentaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat